Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και ώρα 9.00- 14.00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ στον χώρο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Λεωνίδιο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Η σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου είναι διαθέσιμη εδώ:

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών του ΕΚΑΒ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Οι πολίτες παρευρίσκονται συχνά σε επείγουσες και απειλητικές για την ζωή καταστάσεις. Αν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν αποτελεσματικά να διασώσουν μια ζωή. Οι δεξιότητες της Βασικής Υποστήριξης Ζωής μπορεί να γίνουν απλές και να μεταδοθούν εύκολα.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η κατανόηση ότι η έγκαιρη έναρξη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και η έγκαιρη απινίδωση από τους παρευρισκόμενους, αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωση των θυμάτων ανακοπής.

Στην διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν την ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές.

Προς ενημέρωσή σας η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για την ζωή καταστάσεων.

Το πρόγραμμα διαρκεί πέντε (5) ώρες και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε προπλάσματα και χρήση εκπαιδευτικών ΑΕΑ (Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών).

Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας σχετικά με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...