Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

DEMO | Βιομηχανικό συγκρότημα στην Τρίπολη με 450 θέσεις εργασίας!

DEMO | Βιομηχανικό συγκρότημα στην Τρίπολη με 450 θέσεις εργασίας!

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Πρώτος σταθμός του επιχειρηματικού σχεδίου των 356 εκατομμυρίων ευρών για τη φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, που αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό ενεσίμων στην Ελλάδα, είναι η Θεσσαλονίκη. Η φαρμακοβιομηχανία εγκαινίασε χθες το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Θέρμη, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να στελεχώνεται με εξειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό, με στόχο την ανάπτυξη πέντε δραστικών ουσιών και 21 τελικών φαρμακευτικών προϊόντων το χρόνο (κατάληξη το 2027 να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη 125 νέων σκευασμάτων). 

Το κέντρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια στη χώρα, επιφάνειας 2.400 τ.μ, και αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου 2021-2017 (που ανακοινώθηκε το Νοέμβριο) περιλαμβάνει επίσης: την επέκταση της παραγωγικής δυναμικής στο Κρυονέρι Αττικής, τέσσερις μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και έξι μονάδες παραγωγής τελικού προϊόντος στην Τρίπολη και μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και ΒιοΑκαδημία στην Αττική. Η έναρξη της Βιο-Ακαδημίας προβλέπεται με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ενώ οι επιστήμονες από το εξωτερικό έχουν ήδη αρχίσει να προσλαμβάνονται για το σκοπό αυτό καθώς και για το σχεδιασμό της συνολικής εγκατάστασης.

Το κέντρο έρευνας στη Θέρμη

 

Εκατό ερευνητές θα απασχοληθούν σε πρώτη φάση για να φτάσει στους διακόσιους, όπως είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο διευθύνων σύμβουλος της DEMO ABEE Δημήτρης Δέμος. 

"Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει το μεγαλύτερο hub έρευνας των Βαλκανίων" σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η επένδυση είναι ακόμη ένα μέσο στην κατεύθυνση του brain gain. "Θέλουμε οι νέοι με όνειρα να μένουν στην Ελλάδα, ο επόμενος Bourla να μην φύγει από τη Θεσσαλονίκη", φέρνοντας ως παράδειγμα το CEO της Pfizer που μεγάλωσε στη συμπρωτεύουσα, μετανάστευσε και γύρισε στη χώρα του για να επενδύσει στη φαρμακευτική έρευνα (με το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer).

Το εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε ο κ. Δέμος, αποτελείται από 13 διαφορετικά εργαστήρια και εργαστήριο πυρηνικού συντονισμού, το πρώτο σε ιδιωτική εταιρεία.

Το επιχειρηματικό πλάνο

Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την έρευνα και ανάπτυξη πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων στο κέντρο στη Θέρμη, πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων στην Τρίπολη και βιοτεχνολογικών φαρμάκων στον Άγιο Στέφανο. Είναι το μεγαλύτερο, σημείωσε, επενδυτικό σχέδιο στο χώρο του φαρμάκου και ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανίας στη χώρα.

Μάλιστα, η DEMO αποκτά την δυνατότητα να παράγει όλες τις φαρμακοτεχνικές μορφές και κατηγορίες ενέσιμων που υπάρχουν σήμερα, ενώ το μέγεθος των παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Τρίπολη είναι τέτοιο που μπορεί να καλύψει το 20% των αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της Ευρώπης για τα προϊόντα που θα παράγει.

Στην Τρίπολη, το βιομηχανικό συγκρότημα θα έχει συνολική επιφάνεια κτηρίων 74.000 τ.μ και παραγωγή 200 τόνων πρώτης ύλης και 250 εκατ. τεμαχίων τελικών φαρμακευτικών σκευασμάτων ετησίως. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής, και σε πλήρη λειτουργία, αναμένεται να δημιουργηθούν 450 νέες θέσεις εργασίας.

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση φαρμακευτικών προϊόντων. Η εταιρεία σημειώνει σημαντική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και είναι πρώτη σε εγκαταστάσεις παραγωγής ενέσιμων προϊόντων, στις νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στην Ελλάδα και μέσα στις 100 πρώτες βιομηχανίες στη χώρα.

https://www.capital.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...