Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν αντέχει η οικονομία για το ασθενοφόρο στα Τρόπαια...

Δεν αντέχει η οικονομία για το ασθενοφόρο στα Τρόπαια...
 
Η άποψη που διατύπωσε δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (γνωστός αθλητικογράφος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης των απανταχού Βυζικιωτών), ότι δηλαδή για την αντικατάσταση του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων δε θα πρέπει να "μαλώσουμε" το κράτος αλλά να στραφούμε σε κάποιον "φιλεύσπλαχνο" ιδιώτη, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται. Δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα Γορτύνιων έχει πειστεί ότι για τη λύση των προβλημάτων (ακόμα κι αν αυτά αφορούν στην υγεία) δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε να απαιτούμε από το "ανίκανο" και "υπερχρεωμένο" κράτος.
Άραγε, αυτό το κράτος που δεν μπορεί τόσα χρόνια να στείλει ένα καινούργιο ασθενοφόρο στη Γορτυνία, είναι τόσο... ανίκανο;
Όχι, κάθε άλλο. Είναι πολύ ικανό και αποτελεσματικό όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης. Αντέχει και με το παραπάνω όταν μοιράζει δεκάδες φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα όμως δεν αντέχει να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Το κράτος αυτό έχει λεφτά όταν μεταφέρει το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από την Αμερική, όμως δεν έχει λεφτά για να καταργήσει το ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα (οι οποίοι μάλιστα μονιμοποιήθηκαν με την ψήφιση πριν λίγες μέρες στη Βουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας).
Η οικονομία του κράτους δεν αντέχει να αγοράσει ένα ασθενοφόρο ή να διορίσει έναν μικροβιολόγο στα Τρόπαια, αντέχει όμως να πληρώνει πολεμικούς εξοπλισμούς - μαμούθ και 4 δις ευρώ (!) κάθε χρόνο για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Όσοι λοιπόν, έχουν απογοητευθεί από αυτό το κράτος, καλά κάνουν κι έχουν απογοητευθεί. Μόνο που αυτό το κράτος είναι το αστικό κράτος, το κράτος των λίγων. Γιατί αν είχαμε το κράτος των πολλών, ένα πραγματικά λαϊκό κράτος, δε θα είχαμε ανάγκη να ζητιανεύουμε για ένα ασθενοφόρο.
Θα ξέραμε ότι η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο παρέχεται δωρεάν και καθολικά μέχρι το τελευταίο χωριό. Χωρίς να μετατρέπεται σε επαιτεία και κυρίως σε εμπόρευμα για να πλουτίζουν τα ιδιωτικά κέντρα με την αρρώστια και τον πόνο του λαού.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 16/7/22

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 12:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Άντεχε πάντως τόσα χρόνια το κράτος να πληρώνει κηπουρό στα Τρόπαια χωρίς κάποιον κήπο!! Αλλά ξέχασα αυτός ήταν σύντροφος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...