Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Στενάζει" το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου | Λείπουν δύο γενικοί ιατροί, δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις στα επείγοντα

"Στενάζει" το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου | Λείπουν δύο γενικοί ιατροί, δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις στα επείγοντα

Ο βουλεύτης Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατάθεσε χθες στη Βουλή ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου, ζητώντας άμεσα επαρκείς εξηγήσεις για το θέμα και μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των ασθενών της περιοχής.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας  Αθ. Πλεύρη

 

Θέμα: «Έλλειψη στελέχωσης  σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου»

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου εξαιτίας της υποστελέχωσης αλλά και των έκτακτων και χρόνιων προβλημάτων υγείας των υπηρετούντων ιατρών, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των εφημεριών και εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του τακτικού ιατρείου.

Αυτό γιατί από τις προβλεπόμενες  4 θέσεις γενικών ιατρών/παθολόγων στο Κέντρο Υγείας, μόνο 2 είναι καλυμμένες (ο ένας ασθενής και προς συνταξιοδότηση) και τις ανάγκες καλύπτουν οι δύο αγροτικοί ιατροί που υπηρετούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυρού (ο ένας μακροχρόνια ασθενής). Επίσης υπηρετεί μόνο μία παρασκευάστρια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων στα επείγοντα περιστατικά.

Δεν υπάρχει επί του παρόντος πρόβλεψη για κάλυψη των αναγκών με επικουρικό προσωπικό, ενώ καθίσταται αναγκαία η προκήρυξη των δύο κενών θέσεων γενικής ιατρικής/παθολογίας και η αύξηση των θέσεων αγροτικών ιατρών από 3 σε 5 θέσεις.

Η λειτουργία της Κέντρου Υγείας  κινδυνεύει καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετήσει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών της περιοχής. Το πρόβλημα οξύνεται ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο όπου πέραν από τους μόνιμους κατοίκους την περιοχή σημαντικός αριθμός επισκεπτών διαμένει στην περιοχή Λεωνιδίου για διακοπές.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να στελεχώσει πλήρως το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών της περιοχής;

 

Αθήνα, 19.07.2022

 

Ο ερωτών Βουλευτής, 

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...