Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πιστοποιητικά εμβολιασμού ... "τέλος"

Πιστοποιητικά εμβολιασμού ... "τέλος"

Τέλος και επίσημα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, διαβεβαίωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα χρειαστούν ούτε το φθινόπωρο, ούτε τον χειμώνα για εστίαση, λιανεμπόριο ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς» δήλωσε η κ. Γκάγκα στον ΣΚΑΪ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα ανακοινωθούν και τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, όπου από ό,τι φαίνεται επίσης δεν θα υπάρχουν μέτρα. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν φέτος στα θρανία «λίγο πιο χαλαρά» και μάλλον χωρίς μάσκες. «Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια».

Πάντως η ίδια κράτησε και μια μικρή επιφύλαξη αναφέροντας ότι «ο κορωνοϊός μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες»,

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Μαΐου 2022 τελείωσε η υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης, σε εστίαση, λιανεμπόριο και άλλους κλειστούς χώρους. Τα πιστοποιητικά έχουν ημερομηνία λήξης και συγκεκριμένα:

  • Το πιστοποιητικό νόσησης λήγει στους 6 μήνες
  • Το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους 9 μήνες για όσους ενήλικους έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει το παραπάνω χρονικό διάστημα από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης

Εφόσον λοιπόν δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα επίδειξης των πιστοποιητικών, πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύει και τίποτα από τα παραπάνω.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...