Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοσκόπηση | 8 στους 10 Έλληνες θα ήθελαν τα φαρμακεία να είναι κέντρα ιατρικής περίθαλψης

Δημοσκόπηση | 8 στους 10 Έλληνες θα ήθελαν τα φαρμακεία να είναι κέντρα ιατρικής περίθαλψης
Έρευνα της ALCO που παρουσιάστηκε χθες στο στο 6ο Συνέδριο του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού, σημειώνει πως το 90% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι τα φαρμακεία θα πρέπει να προσφέρουν πρώτες βοήθειες, άποψη στην οποία συμφωνεί με αντίστοιχο ποσοστό και ο κλάδος των φαρμακοποιών.

 

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας θεωρεί ότι τα φαρμακεία δεν αποτελούν απλά ένα κατάστημα προμήθειας φαρμάκων, αλλά μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπου ο φαρμακοποιός μπορεί να προσφέρει πολλά. Όπως σημειώνεται σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο στο 6ο Συνέδριο του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού με τίτλο «Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή», το 90% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι τα φαρμακεία θα πρέπει να προσφέρουν πρώτες βοήθειες, άποψη στην οποία συμφωνεί με αντίστοιχο ποσοστό και ο κλάδος των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε μεγάλη πανελλαδική έρευνα της Alco σε φαρμακοποιούς και πολίτες για τις υπηρεσίες που επιθυμούν. Την παρουσίαση της έρευνας έκανε ο Κώστας Παναγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alco ο οποίος και διαβεβαίωσε με βάση τα συμπεράσματα, ότι συνολικά οι 8 στους 10 Έλληνες θα ήθελαν τα φαρμακεία να αποτελούν μέρος της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

 
Από την έρευνα προκύπτουν τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...