Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαθεσιμότητα και κινητικότητα ανησυχούν τους εργαζόμενους του ψυχιατρείου της Τρίπολης

Διαθεσιμότητα και κινητικότητα ανησυχούν τους εργαζόμενους του ψυχιατρείου της Τρίπολης

Τους τελευταίους μήνες και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας, το 7μελες διοικητικό συμβούλιο  του συλλόγου εργαζομένων του ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης συμμετείχε σε κοινή συνάντηση με όλα τα ΔΣ των ψυχιατρείων στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ στις 28/8/2013 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 3/9/2013.

«Με τις κινητοποιήσεις αυτές προκαλέσαμε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο υγείας στις 24/9/2013 όπου και παραβρεθήκαμε με συγκεκριμένες προτάσεις όπως μας είχε ζητηθεί.

Εφόσον δεν υπήρξε συμφωνία όλων των εμπλεκομένων μελών σε κοινές εισηγήσεις, ζητήθηκε εκ νέου να σταλούν προτάσεις ( όπως και έγινε) οι οποίες στην πλειοψηφία τους συμφωνούν με τις προτάσεις του Συλλόγου του ΨΝΤ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η νέα ( μειωμένη) σύνθεση  του 5μελους Δ.Σ του νοσοκομείου, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΨΤ γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο  αρ. φύλλου 835 της 19ης Μαρτίου 2012)  με το οποίο ορίζονται οι κλίνες του ΓΠΝ και ΨΤ  σε 350 συνολικά  αφήνοντας τον ΨΤ με 90 κλίνες προσθέτοντας σε παρένθεση 150 κλίνες των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Με αυτό το νόμο βλέπουμε τη μείωση του αριθμού των κλινών του ΨΤ  και μας προβληματίζει  ότι τις διάφορες δομές τις αναφέρει σε παρένθεση γεγονός που δημιουργεί ανησυχία  για την τύχη τους σε συνάρτηση με την μείωση του αριθμού ( ορίζεται ανάλογα με τις κλίνες) των μελών του ΔΣ του νοσοκομείου. Άραγε καταργείται η θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του ΨΤ;

Επίσης οι συνεχείς και με αδιαφάνεια μετακινήσεις προσωπικού προς το Παναρκαδικο δημιουργούν πολλά ερωτήματα ενώ είναι γνωστή η μεγάλη έλλειψη προσωπικού του ΨΤ.

Ανησυχία δημιουργεί και η ανακοίνωση από πλευράς υπουργείου υγείας για την κινητικότητα 900 ατόμων από νοσοκομεία της περιφέρειας.

Την Παρασκευή 01/11/2013 η Υφυπουργός Υγείας κ. Μακρή αναμένεται να ανακοινώσει εάν τα Ψυχιατρεία θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Για τους ανωτέρω λόγους και στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ ενόψει της 24ωρης Πανεργατικής απεργίας της 06/11/2013   ο Σύλλογος Προσωπικού του ΨΝΤ καλεί όλα τα μέλη του να παραβρεθούν στην  Έκτακτη Γενική συνέλευση την 01/11/2013 και ώρα 10:00 στην αίθουσα ΑΣΤΕΡΑΣ  για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Θα παραβρεθεί  κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ για να ενημερώσει  τους εργαζόμενους του ΨΤ.» αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Ευαγγελία Μαρινάκου και ο Γραμματέας Ιωάννης Βαρούχας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...