Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λείπουν ακτινολόγοι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Καμία ουσιαστική απάντηση από την Γκάγκα – «Να βρούμε τρόπο» - Οδυσσέας: «Εσείς δεν είστε Κυβέρνηση;»

Λείπουν ακτινολόγοι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Καμία ουσιαστική απάντηση από την Γκάγκα – «Να βρούμε τρόπο» - Οδυσσέας: «Εσείς δεν είστε Κυβέρνηση;»

Η έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο συζητήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι ενώ το ακτινολογικό είναι πλήρως εξοπλισμένο, υπάρχει μόνος ένας ακτινολόγος στο Νοσοκομείο της Τρίπολης που καλύπτει μόνο τις 9 από τις 30 ημέρες του μήνα.

«Φεύγει ένας ασθενής από το Λεωνίδιο ή από τη Γορτυνία, θα πάει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και για να κάνει μια αξονική, θα μεταφερθεί στην Κόρινθο ή στην Καλαμάτα. Αυτός ο ασθενής δεν ξέω τι πρέπει να του πούμε.»

Την απάντηση έδωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Κάναμε έξι προκηρύξεις που κηρύχθηκαν άγονες. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για την εισαγωγή των γιατρών στις ειδικότητες. Δίνουμε κίνητρα περισσότερα για τους ακτινολόγους και πρέπει να κοιτάξουμε και το θέμα της τηλεϊατρικής.»

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι δεν ικανοποιεί αυτή η απάντηση. «Αυτή είναι η κυβέρνηση περνά τους νόμους της. Αν βλέπατε επί 4 χρόνια, κάτι διαφορετικό, θα έπρεπε να το αλλάξετε. Έχουμε έναν ακτινολόγο και δεν μπορεί να περιμένει ο ασθενής. Τι θα πούμε στον ασθενή; Ότι θα κάνουμε διάλογο στη Βουλή; Αυτό περιμένουν οι Αρκάδες από εμάς. Τι πρέπει να γίνει; Λέτε για τηλεϊατρική. Πολύ σωστά. Αλλά δεν λειτουργεί. Ποια κυβέρνηση θα το κάνει; Εσείς δεν είστε; Στο Λεωνίδιο δεν αντέχουν. Βρείτε τρόπους για τα Κέντρα Υγείας. Κάντε το. Αλλά μην μας λέτε εκθέσεις ιδεών.»

Η Μίνα Γκάγκα είπε ότι «η τηλεϊατρική στην Τρίπολη μπορεί να λειτουργήσει και μπορούμε να την βάλουμε μπρος από σήμερα. Για το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, έχει 5 γενικούς γιατρούς, έξι αγροτικούς γιατρούς και έναν παιδίατρο. Πόσοι γιατροί πρέπει να για μια περιοχή με 7.000 πολίτες; Έχουμε αρκετούς γιατρούς. Πώς λειτουργεί κάθε κέντρο είναι ζήτημα και του υπευθύνου».

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 22:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΡΑΒΑ ΕΣΥ! ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 21:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Οδυσσέα η κλήση στο ομορφόπαιδο θα επιδοθεί την Τρίτη, θα στην στείλω στο μαιλ. Μαζέψου επιτέλους σε είδα στον ANT1 και έλεγες τα ανήκουστα. Το ομορφόπαιδο ρεεεεεε που τον πληρώναμε στον ΟΣΕ και μας πούλαγε φούμαρα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 19:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Οδυσσέα, μην κουνάς το δάχτυλο. Ο Βουρλιώτης ο αντιεισαγγελέας διέταξε έρευνα σε βάθος15ετίας, για μίζες υπέρογκες αμοιβές ξέπλυμα κ.λ.π.! Κατάλαβες τώρα εσύ Οδυσσέα για ποιους μιλάμε. Οι τύποι έχουν ονοματεπώνυμο και στο Κολονάκι πίνανε καφέ.

  • ΑΑΑ
    ΑΑΑ Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 16:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο δυο θέσεις Ακτινολόγων ΘΑ προκηρυχθούν για το Παναρκαδικό, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερες, για να πάνε, γιατί οι δυο ξέρουν ότι δεν επαρκούν για τακτικά περιστατικά κι εφημερίες. https://www.naftemporiki.gr/society/1448494/prokiryxi-theseon-eidikeymenon-iatron-kai-odontiatron-sto-esy/
    Η Παιδοχειρουργική δεν υπάρχει. Το Βιοπαθολογικό στον αυτόματο. Τα επόμενα 'ΤΕΜΠΗ' στην ΥΓΕΙΑ.

  • trok
    trok Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 14:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι ειπε ο οδυσσεας? το αυτονοητο οτι δεν υπαρχουν ακτινολογοι στο παναρκαδικο. Μεγαλη αληθεια για οποιον εχει περασει αναγκαστικα απο εκεί. Τι απαντησε η αναπληρωτρια? Οτι δεν παει κανεις.Το γιατι δεν το λεει βεβαια γιατι μαλλον δεν συμφέρει. Αλλα είπε και κατι αλλο . 11 γιατροι(5 επιμελητες) σε ενα κεντρο υγειας .Το τι κανουν μαλλον ευνοητο. Ποσοι προσφερουν ? Ποσοι εχουν εστω απλη παρουσια?Αυτοι που εχουν συνειδηση και μονο .Το πως δουλευει ο καθε χωρος ειναι ευθυνη του καθε διευθυντη. ΠΟΣΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΑ Κ.Υ.???

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 12:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Οδυσσέα μην χτυπιέσαι. Τελείωσες από την Αρκαδία, βολέψου κάπου στην Β Αθηνών. Τώρα το θυμήθηκες ένα μήνα πριν τις εκλογές ότι λείπουν οι ακτινολόγοι;;; Άφησε τα παραμύθια αγαπητέ μου!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...