Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βασίλης Ψυχογυιός (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας): "H διοίκηση του Νοσοκομείου ψεύδεται ασύστολα, συστηματικά και με ελεεινό τρόπο"! (vd)

Βασίλης Ψυχογυιός (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας): "H διοίκηση του Νοσοκομείου ψεύδεται ασύστολα, συστηματικά και με ελεεινό τρόπο"! (vd)

Με αφορμή το πρόβλημα υποστελέχωσης του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και μετά την ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλης Ψυχογυιός προχώρησε σε έκτακτή συνέντευξη τύπου.

Αρχικά, είπε ότι «μας αφήνει  αδιάφορους πόσες φορές έχουν προκηρυχθεί η θέση. Να τις προκηρύξουν όσες φορές χρειαστεί», ενώ για την ελπίδα που εξέφρασε η διοίκηση ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για την προκήρυξη, ο κ. Ψυχογυιός είπε ότι «κι εμείς εκφράζουμε ελπίδα για παγκόσμια ειρήνη».

Για να προσθέσει … «Δουλειά τα ης διοίκηση δεν είναι να εκφράζει ευχολόγια. Δουλειά της είναι προνοεί για να μην φτάνουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα και επίσης να προσπαθεί α τα λύσει.

Ουδέποτε ερωτηθήκαμε από τη συγκεκριμένη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα.

Όταν βλέπεις ότι 7 φορές η προκήρυξη είναι άγονη, δεν είναι στραβός ο γιαλός.

Το ένα κίνητρο είναι καθολική αύξηση όλων των νοσοκομείων γιατρών. Να υπάρξει αφορολόγητη των εφημεριών των γιατρών, να υπάρξει στεγαστικό επίδομα για τους γιατρούς. Θα μπορούσε να υπάρξει εξομοίωσή των γιατρών του ΕΣΥ, όπως ο αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν δωρεάν σίτιση στη Λέσχη, ή παροχή στη βενζίνη και στη θέρμανση τους.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν εκπαιδευτικά κίνητρα, να υπάρχει διπλασιασμός της εκπαιδευτικής άδειας, ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη.

Η θέση δεν πρέπει να προκηρύσσεται όταν χηρεύει, αλλά να ξεκινά η διαδικασία έναν χρόνο νωρίτερα.

Καμία διοίκηση νοσοκομείου στην Ελλάδα δεν ήρθε σε συνεννόηση με Ιατρικούς Συλλόγους.

Ποια από αυτά τα θέματα η διοίκηση πρότεινε;»

Για τη μη ανταπόκριση των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Ψυχογυιός είπε ότι «η διοίκηση του Νοσοκομείου ψεύδεται ασύστολα, συστηματικά και με ελεεινό τρόπο. Προκαλώ τον διοικητή να μας πει πότε έκανε αίτηση συνδρομής προς τον Ιατρικό Σύλλογο.

Σπέκουλα στην πλάτη των ιατρών, από πλευράς μας δεν θα γίνει ανεκτή και από κανέναν διορισμένο μανδαρίνο που ενδεχομένως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στη θέση τους».

(Το βίντεο είναι από τη Δημοτική Ραδιοφωνία)

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 02:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάντα πρόθυμος να υποδείξει στους άλλους πως να κάνουν τη δουλειά τους.

  • Μπουμπουλίνα
    Μπουμπουλίνα Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Το νοσοκομείο δεν το διοικεί ο διοικητής
    Αυτος κομματικό πιόνι είναι
    Απλά υπακούει
    Το διοικεί η τρόικα Λα Βλα Τσα
    Κάντε μόνοι σας αντιστοίχιση

  • Τροφή για σκέψη
    Τροφή για σκέψη Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 00:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Τιμητής όλων εμφανίζεσαι Ψυχογιέ αλλά δεν μας λες εσύ δεν ήξερες τόσο καιρό για το πρόβλημα στο Νοσοκομείο ; ακτινολόγος δεν είσαι: Άραγε πήγες ποτέ να πεις εδώ είμαι να βοηθήσω ; Σιγά μην το έκανες ή το κάνετε οι ιδιώτες που πλουτίζεται από την έλλειψη των γιατρών στο Νοσοκομείο. Άραγε δεν ξέρουμε οι πολίτες μήπως δημιουργούνται και προβλήματα από όσους που έχουν συμφέρον στο να μην έρθουν γιατροί για να συνεχίσουν συγκεκριμένοι να πλουτίζουν λέω τώρα.....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 22:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Αστα ρε Βασιλάκο, γνωστός είσαι!

  • αβ
    αβ Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 14:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστα. Διαχρονικα οι διοικησεις του Νοσοκομειου ασχολουνταν με κομματικα παιχνιδια και με τιποτα αλλο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...