Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χωρίς μάσκα και στα φαρμακεία - Σε ποιες δομές Υγείας είναι υποχρεωτική

Χωρίς μάσκα και στα φαρμακεία - Σε ποιες δομές Υγείας είναι υποχρεωτική

Δεν περιλαμβάνονται τα φαρμακεία στην απόφαση σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Με αυτό το δεδομένο, η είσοδος από σήμερα μπορεί να γίνει και χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, οι δομές Υγείας στις οποίες είναι υποχρεωτική η χρήση της είναι οι εξής:

  • Νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης.
  • Κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας για ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Οι εργαζόμενοι σε δομές Υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές Υγείας και τις κλειστές δομές Κοινωνικής Φροντίδας περιλαμβάνουν τοποθέτηση και χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του 70% για αντισηψία χεριών και εξαερισμό των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.

Πρόστιμα

Σε περίπτωση μη εφαρμογής των μέτρων, οι κυρώσεις που προβλέπονται είναι οι εξής:

 

Για τα νοσοκομεία, τις κλινικές, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα και τα κέντρα αποκατάστασης, το πρόστιμο για οποιαδήποτε παράβαση είναι 300 ευρώ και 1.000 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Για τις κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας, προβλέπονται πρόστιμα στην επιχείρηση από 3.000 έως 10.000 ευρώ, για τους εργαζόμενους 500 ευρώ και για τους φιλοξενούμενους από 150 έως 300 ευρώ.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

https://www.iatronet.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...