Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίθεση "κατά ριπάς" από τον Ψυχογυιό: "Προκαλώ τον Διοικητή του Νοσοκομείου να κατονομάσει τα συμφέροντα που επικαλέστηκε για το ακτινολογικό"

Επίθεση "κατά ριπάς" από τον Ψυχογυιό: "Προκαλώ τον Διοικητή του Νοσοκομείου να κατονομάσει τα συμφέροντα που επικαλέστηκε για το ακτινολογικό"

Στο ζήτημα της ομαλής λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης επανήλθε, με σημερινές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και Ταμίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Βασίλης Ψυχογυιός, σημειώνοντας ότι «ακόμα και σήμερα υπάρχουν μέρες που η κάλυψη είναι πλήρως ανεπαρκής».

Στη συνέχεια, είπε: «Όσο το Νοσοκομείο λειτουργούσε με δύο ακτινολόγους, δεν είδαμε ιδιαίτερες κινήσεις από τη διοίκηση για να δοθούν κίνητρα για να έρθουν γιατροί. Το πρόβλημα διογκώθηκε όταν έμεινε ένας γιατρός.

Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος από τότε κάναμε παρεμβάσεις προς την κεντρική διοίκηση να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Ενώ παρέμεινε το Νοσοκομείο με έναν ακτινολόγο, το θέμα άρχισε να παίρνει μια δημοσιοποίηση. Αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Δημοσιοποιήθηκε επειδή έγινε μια συνέλευση ιατρών στο Νοσοκομείο και από τη διοίκηση ονομάστηκε υποτιθέμενη συνέλευση. Και πικ νικ στο πάρκο του Παναρκαδικού θα μπορούσε να ονομαστεί. Αυτό δεν ακυρώνει τη σημασία της. Όταν 50 γιατροί υπογράφουν να μια ανακοίνωση, αυτό είναι σημαντικό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, λέγοντας ότι έγιναν πολλαπλές ενέργειες με τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να βοηθήσουν. Την καλέσαμε να μας πει ποιες ενέργειες, είπε κάτι η διοίκηση, αλλά είναι αστειότητες.

Το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει αν η διοίκηση από το Υπουργείο ως τον Διοικητή του Νοσοκομείου, έχουν προβεί σε τέτοιες διαδικασίες, ώστε να υπάρχουν ελκυστικά κίνητρα για να πληρωθούν οι θέσεις που χηρεύουν.

Είπε ο Διοικητής ότι εμείς ποτέ δεν βοηθήσαμε το Νοσοκομείο. Προφανώς, δεν θυμάται καλά. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΙΣΑ με δικά του έξοδα  προμηθεύσε και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, σε μια κρίσιμη φάση, με ασπίδες προστασίας. Μέχρι σήμερα, δεν ψέλλισε ούτε μια αράδα η διοίκηση. Δεν το λέμε για να μας πει ευχαριστώ.

Είπε η διοίκηση ότι θίγονται συμφέροντα κι επειδή εδώ η μπάλα έχει πάει έξω από το γήπεδο, θα προκαλέσω τον Διοικητή να κατονομάσει τα συμφέροντα που κρύβονται, διότι είναι οξύμωρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα πορίσματα από τους Επιθεώρητες Δημόσιας Διοίκησης, τα δημόσια νοσοκομεία φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς, στη λίστα αυτή δεν βρίσκονται καν τα ιδιωτικά ιατρεία.

Δεν επιτίθεμαι προσωπικά σε κανέναν, δεν θέλω να γνωρίζω καν το όνομα του Διοικητή.

Τον χαρακτήρα μου, κύριε Διοικητά, τον έχουν κρίνει οι συνάδελφοί μου, που με εκλέγουν ανελλιπώς τα τελευταία 22 χρόνια στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας στον ΠΙΣ. Οφείλετε να ξέρετε ότι η θέση του Προέδρου Ιατρικού Σύλλογου σε σχέση με τον Διοικητή, είναι ένα σκαλάκι παραπάνω, διότι η θέση του Προέδρου είναι αιρετή, ενώ η δική σας θέση είναι διορισμένη.

Δεν κρίθηκε κανένας Διοικητής νοσοκομείου, όλοι οι διοικητές πήραν μια σιωπηρή παράταση, ως τις εκλογές.

Επί θητείας σας, παραιτήθηκαν έξι γιατροί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και πρέπει να μας απαντήσετε γιατί μειώθηκε η δυναμικότητα του Νοσοκομείου.

Στο Δ.Σ. αποφασίσαμε ότι η εκπροσώπηση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου θα είναι από εμένα και από τον γενικό γραμματέα κ. Αναγνωστάκο.»

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 21:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τη λίστα της διαφθοράς Γιατρέ μου κάποιο λάθος έχουν κάνει οι επιθεωρητές .Είσαστε στην ίδια θέση, Ξέρεις τι θα πει απόδειξη?

  •  Περίεργος
    Περίεργος Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 19:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστή τοποθέτηση του Ψυχογιού. Να δούμε τι θα απαντήσει ο Τζανής τώρα;;

  •  Περίεργος
    Περίεργος Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 19:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστή τοποθέτηση του Ψυχογιού. Να δούμε τι θα απαντήσει ο Τζανής τώρα;;

  • Μπάμπης
    Μπάμπης Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Το νοσοκομείο έχει πολλές ελλείψεις.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...