Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επικίνδυνες ελλείψεις παιδιάτρων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης

Επικίνδυνες ελλείψεις παιδιάτρων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης

Το «Καλημέρα Αρκαδία» ανοίγει σήμερα το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την παιδιατρική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης.

Στην Παιδιατρική υπάρχουν μόνο δύο γιατροί οι οποίοι καλύπτουν τα δύο από τα τέσσερα Σαββατοκύριακα κάθε μήνα. Τα άλλα δύο ΣΚ δεν υπάρχει παιδίατρος!

Πολλές φορές, οι γιατροί εργάζονται χωρίς να είναι σε βάρδια, αν υπάρξει κάποιο πολύ έκτακτο περιστατικό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να συνεχίσει να λειτούργει όσο το δυνατόν ομαλότερα η Παιδιατρική, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Ορισμένα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Έχει ζητηθεί παιδίατρος από το υπουργείο Υγείας και αν ναι τι απάντηση έχει δοθεί;

Εάν μια γυναίκα θέλει να γεννήσει και την πιάσουν οι πόνοι το σαββατοκύριακο, ποιος παιδίατρος θα εξετάσει και θα παρακολουθεί το νεογέννητο;

Μήπως τελικά θα την στείλουν να γεννήσει στην Κόρινθο το νοσοκομείο της οποίας ποσά περιστατικά μπορεί να αντέξει;

Εάν ένα παιδί του συμβεί κάτι πολύ έκτακτο ποιος θα το παρακολουθήσει εδώ; Μήπως γιατρός άλλης ειδικότητας;

Τελικά ποιος φταίει για όλα αυτά;

Το εύκολο είναι να τα ρίξουμε στον διοικητή που μόλις ανέλαβε μετά από τόσους μήνες που το νοσοκομείο ήταν ακέφαλο και χωρίς διοίκηση.

 Μήπως τελικά πρέπει να βγουν να απαντήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για όλο αυτό που επικρατεί, για την κατάσταση που σε λίγο θα θυμίζει εποχές του ‘60 που βάζανε τρία – τρία τα παιδιά μέσα στην κουκούλα οξυγόνου..

Είναι τραγικό στις μέρες η υγεία να μην προστατεύεται να υποβαθμίζεται κατά αυτό τον τρόπο...

Άλλο ένα ερώτημα : Γιατί η Σπάρτη δεν έχει παιδίατρο; Εάν καλέσουν έναν εξωτερικό γιατρό ιδιώτη μπορεί να σώσει μία ζωή ή και αυτό δεν το έχει προβλέψει με κάποιον νόμο το κράτος;

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει λάβει διαστάσεις σε περιφερειακό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της Λακωνικής ιστοσελίδας apela.gr που γράφει: «Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης σχετικά με την παιδιατρική κλινική, η οποία δεν λειτουργεί λόγο έλλειψης γιατρών, τα περιστατικά από τα έκτακτα ιατρεία της Σπάρτης μέχρι σήμερα έφευγαν για Τρίπολη, ή Αθήνα τα σοβαρότερα.
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου όμως, διαπιστώσαμε πως έκλεισε και η παιδιατρική κλινική της Τρίπολης, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να φεύγουν κατευθείαν για Αθήνα, ή στην καλύτερη περίπτωση για Κόρινθο.
Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργήθηκε όταν από τους 3 παιδιάτρους που είχε το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, λόγο συνταξιοδότησης του ενός, το νοσοκομείο έμεινε με 2 παιδιάτρους, οπότε ούτε να εφημερεύει μπορεί, αλλά ούτε και παιδάκια ασθενείς μπορεί να δέχεται πάνω από 20 μέρες του μήνα. Αν μάλιστα η μία παιδίατρος αρρωστήσει ή για κάποιο λόγο δεν μπορεί να είναι στη δουλειά της, τότε ούτε 10 μέρες δεν θα μπορεί να νοσηλεύει παιδάκια.
Έτσι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, όσα παιδάκια νοσηλεύονταν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, πήραν είτε εξιτήριο, είτε στάλθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και Κορίνθου.
Για φανατιστείτε τώρα να αρρωστήσει ένα παιδάκι στη Λακωνία, που θα πρέπει να φτάσει για να το δει γιατρός νοσοκομείου;»

Το «Καλημέρα Αρκαδία» δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και θα επανέλθει με νέα στοιχεία για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...