Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στάση εργασίας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Λείπουν γιατροί από όλες τις κλινικές, "ξεμένει" από τραυματιοφορείς, έρχεται μπαράζ συνταξιοδοτήσεων! (vd)

Στάση εργασίας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Λείπουν γιατροί από όλες τις κλινικές, "ξεμένει" από τραυματιοφορείς, έρχεται μπαράζ συνταξιοδοτήσεων! (vd)

Σε στάση εργασίας προχώρησαν την Πέμπτη 30/11/2023 οι εργαζόμενοι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Διαμάντω Σαραντοπούλου, ανάφερε ότι στο τέλος του 2023 θα υπάρξουν αρκετές συνταξιοδοτήσεις, δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις, ενώ το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν εφημερεύει σε όλες τις ειδικότητες καθημερινά, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο.

Επίσης, μίλησε για τη  μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων, αφού έχουν μείνει μόλις δύο.

Για το Ακτινολογικό, που έχει μείνει μόνο με ένα γιατρό, είπε ότι υπάρχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία και είναι μια λύση ανάγκης και για περιορισμένο χορικό διάστημα. Τα χρήματα είναι πολλά σε σχέση με το αν έχουμε μονίμους γιατρούς.

Ενώ, είπε ότι είναι τραγικό ότι οι συμβασιούχοι δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν.

Από την πλευρά του, ο Συμεών Τσίντζος, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, μίλησε για το χαμηλό ηθικό από την αβεβαιότητα και για τον κίνδυνο να καταρρεύσει το σύστημα υγείας. «Όσο δεν δίνουμε λύσεις στα προβλήματα, διογκώνονται και καθίστανται άλυτα» είπε.

«Τα περιφερειακά νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε με επικουρικό προσωπικό, ούτε με δανεικούς, ούτε με μπλοκάκια. Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Η κάθε κλινική χρειάζεται προσλήψεις με τουλάχιστον δύο μόνιμους γιατρούς. Χρειαζόμαστε μηχανήματα, δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε δωρεές.»

Φωτογραφία - βίντεο | www.drt915.gr 

8 σχόλια

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 17:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν πειράζει θα φέρουν εργολάβους για να κάνουν όλες τις δουλειές αν και στοιχιζουν πολύ περισσότερο από τους μόνιμους. Προφανώς αυτή η κατάσταση εξυπηρετει την διοικηση και όχι μόνο. Πιστεύω να ανέβει το σχόλιο μου και να μην σβηστεί.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 14:19 Σύνδεσμος σχολίου

    "Μόνιμο προσωπικό"....με αυτή τη απαράδεκτη διοίκηση του Παναρκαδικου ούτε τη Δευτέρα Παρουσία. Και κάτι τελευταίο...Η πορεία των πραγμάτων ήταν προδιαγεγραμμένη όταν η Διοίκηση απέλυσε προσωπικό που δούλευε χρόνια, όταν οδηγοί ασθενοφόρων κάνουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α. ....πιστεύατε ότι εσάς δεν θα σας άγγιζαν. Αργήσατε λίγο να κινηθείτε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    17:53 ο κλασσικος ο μακακας ο ελληνας που οταν του πουν δουλεψε μιση ωρα παραπάνω γιατι εχει ανάγκη η επιχείρηση κανει τον δευτερο παγκοσμιο πόλεμο,αλλα οταν αφορα άλλους λεεει μην τυχων δουλεψουν παραπάνω και αν δεν τους αρέσει να παραιτηθούν...οξωωω παλιοβλαχοι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 10:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Απιθανος γελοιος ο 17:53. Αλλα τετοιοι ημαστε. Με τα μυαλα που κουμαντάρεις καλα σου κανουνε στον ιδιωτικό τομέα....και δεν εχω καμια σχεση με το επαγγελμα που αναφερει το αρθρο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 20:42 Σύνδεσμος σχολίου

    17:53 "Μη...τυχών" ρε κακομοίρη; Και δεν μου λες; Ποιός είναι αυτός...ο τυχόντας; Κάποιος που ξέρουμε;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 19:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Συντεχνίες....

  • Μινα
    Μινα Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 18:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Συμφωνώ απόλυτα...είναι το χειρότερο νοσοκομείο...απαράδεκτη συμπεριφορά από όλους...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 17:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Τους έπιασε ο πόνος μη τυχών δουλέψουν λίγο παραπάνω .
    άμα δεν τους αρέσει να παραιτηθούν αλλά έτσι είναι παρακαλάμε διορισμό και μετά φωνάζουμε όλο τα δικαιώματά μας ,οι άδειές μας κτλ. ας βγούν στον ιδιωτικό τομέα να δουν τη γλύκα .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...