Κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Ηλεία – Στο νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται 9χρονος
Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας είχαμε χθες Τρίτη σε μαθητή του δημοτικού σχολείου Νέας Φιγαλείας, με αποτέλεσμα ο δήμος Ζαχάρως να αποφασίσει ότι σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά, προληπτικά, για απολύμανση.
Το παιδί που είναι 9 ετών, παρουσίασε χθες υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, για περεταίρω εξετάσεις, θεραπεία και νοσηλεία.
Η κατάσταση της υγείας του παιδιού που παρουσίασε το κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας, σύμφωνα με τo patrisnews.gr που υπάρχουν, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, παρ’ όλα αυτά ο δήμος Ζαχάρως άμεσα προχώρησε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινότητα.
Για την λήψη των απαραίτητων μέτρων υπήρξε χθες σύσκεψη του δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου με τον διευθυντή του Κέντρο Υγείας Ζαχάρως Προκόπη Παπαζαφείρη, όπου και αποφασίστηκε να κλείσουν προληπτικά τα δύο σχολεία και να γίνει η απαραίτητη απολύμανση.
Πηγή: patrisnews
Σχετικά Άρθρα
- Τραυματισμοί στην πλατεία Μπασιάκου | Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα τις επόμενες ημέρες
- Και επίσημα … γίναμε παράρτημα της Καλαμάτας
- Γιαννακόπουλος για τις εξελίξεις με το 11ο Στρατόπεδο: "Η απόλυτη κατάντια για την Αρκαδία, για τους πολιτικούς που ορίζουν τις τύχες και το μέλλον του τόπου"
- Οι 4 προπονητές του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης (τα αδέρφια Αρβανίτη, η Κότσινα & η Παπαγεωργίου) πιστοποιημένοι διαιτητές της ΕΦΟΑ
- Στον Μητροπολίτη Επιφάνιο ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού και ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ Τρίπολης - Τι ανακοινώθηκε για το "11ο"





