Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΚΕ για την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο: "Περιμένουμε να δούμε που αποφάσισε να μπει η ταμπέλα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»"

ΚΚΕ για την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο: "Περιμένουμε να δούμε που αποφάσισε να μπει η ταμπέλα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»"
ΚΚΕ ΚΟΒ Τρίπολης

 «Για την επίσκεψη του Υπουργού «Εμπορίας Υγείας» Άδωνι Γεωργιάδη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο»

Το Σάββατο 30/04 έκανε «αιφνιδιαστική» επίσκεψη, με κάμερες και κουστωδία (!!!), στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ο Υπουργός «Εμπορίας Υγείας» Άδωνις Γεωργιάδης. Ποιον άραγε ήθελε να αιφνιδιάσει αφού ήρθε μαζί με το Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Περιφερειάρχη και λοιπούς παρατρεχάμενους; Από ποιον κρύβεται και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο με τέτοια μυστικότητα; Ποιους φοβάται; Φαίνεται ότι είναι «καρφί στο μάτι» οι μαζικές κινητοποιήσεις των Υγειονομικών ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία και η αγωνιστική «υποδοχή» του Υπουργού από εργαζόμενους και λαό όπου είναι γνωστό ότι θα παρευρεθεί.    

Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε τις ελλείψεις σε Αναισθησιολόγους και λοιπό προσωπικό ώστε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να μπορεί να εφημερεύει με στοιχειώδεις όρους ασφάλειας (βλ. καταγγελία στα τοπικά μέσα από το ΚΚΕ Τρίπολης 16/03/24). Για όσους γνωρίζουν βλέπουμε στα βίντεο της επίσκεψης την ομάδα με τον Υπουργό να προσπερνάει το Ακτινολογικό (γνωστά τα προβλήματα υπολειτουργίας και τα καταγγέλλουμε συνεχώς), και να δίνεται βαρύτητα στο νέο κυλικείο και τα «κληροδοτήματα», με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κο Τζανή σε αποστροφή του λόγου να αναφέρει: «Πήγανε να μας κάνουν προβληματάκι με τους αναισθησιολόγους, αλλά τα καταφέραμε. Τώρα στις 7 (!!!) προκηρύξεις είναι μέσα»!!!

Η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Είναι γνωστό το «παιχνίδι» με τις προκηρύξεις θέσεων που είναι τόσο λίγες που δεν καλύπτουν καν τις ανάγκες που υπάρχουν και γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε τελικά κανείς να μη μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, γιατί ξέρει εκ των προτέρων ότι θα αναλάβει σε τμήματα που είναι πλήρως υποστελεχωμένα, με ότι αυτό συνεπάγεται (απάνθρωπα ωράρια, χαμηλό μισθό, χωρίς τη δυνατότητα να ασκεί ιατρική με σύγχρονους όρους). Η θέση μας είναι σαφής. Τώρα, σε μία ενιαία προκήρυξη, να βγουν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου και επιπλέον, όπου χρειάζεται, ώστε να μπορούν τα τμήματα του Νοσοκομείου να λειτουργούν σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε Υγεία.

Η κατεύθυνση της πολιτικής Υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι συγκεκριμένη. Τελικά το θέμα δεν είναι «τι δεν είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο», αλλά η στόχευση για «Νοσοκομεία ΑΕ» που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, και την πολιτική της «αυτοχρηματοδοτούμενης επιχειρηματικής μονάδας» που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εμπλουτίζεται από τη ΝΔ με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Περιμένουμε να δούμε που αποφάσισε ο Υπουργός «Εμπορίας Υγείας», μετά την κάτοψη χώρου που έκανε, να μπει η ταμπέλα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και το ταμείο για να πληρώνουν οι ασθενείς!!!

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου ο λαός να αντιπαλέψει το έγκλημα διαρκείας στην πολιτική Υγείας, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Καλούμε όλο τον κόσμο της Τρίπολης σε ξεσηκωμό, να τους γυρίσει την πλάτη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση!!!

περιμένουμε ακόμα Αναισθησιολόγους

Δεν μπαίνει τιμοκατάλογος στη ζωή!
Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους!

02/04/2024

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...