Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοβαρές εξελίξεις - Δύο δικογραφίες για τα μηχανήματα που «σαπίζουν» στα υπόγεια του Νοσοκομείου!

Σοβαρές εξελίξεις - Δύο δικογραφίες για τα μηχανήματα που «σαπίζουν» στα υπόγεια του Νοσοκομείου!

 Για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που  παραμένει επί 4 χρόνια αναξιοποίητος στα υπόγεια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου είχε καταθέσει σχετική ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Η ερώτηση αυτή απαντήθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς ενημέρωσε σχετικά τα ΜΜΕ.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο ιστορικό αυτής της εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης και τόνισε ότι υπήρξε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και από την Δικαιοσύνη, ενώ προσέθεσε ότι πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας – μέσω του Πρόεδρο του, Γιώργου Παπασταματάκη- έφερε το θέμα στη δημοσιότητα.

«Το Υπουργείο Δικαιοδύνης έχει προχωρήσει ήδη στο σχηματισμό δύο δικογραφιών για το θέμα αυτό και θα προχωρήσει το νομικό μέρος αυτής της υπόθεσης» είπε ο βουλευτής.

Ο Κώστας Ζαχαριάς τόνισε μετά ότι το πόρισμα που μας παραδόθηκε καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου για το πώς προχώρησε στη διακήρυξη του διαγωνισμού και στην προμήθεια των μηχανημάτων».

Και ακολούθως, είπε: «Ποιος θα πληρώσει αυτό το ποσό; Οι προμηθευτές έχουν προχωρήσει μέχρι και σε αναγκαστικές δεσμεύεις λογαριασμών του νοσοκομείου παλιότερα και το κυριότερο ζήτημα για μένα είναι ότι τα μηχανήματα αυτά χαθήκαν οριστικά για το νοσοκομείο, δεν υπάρχουν τα χρήματα. Πως η διοίκηση του Νοσοκομείου θα αντιμετωπίσει την ανάγκη εξοπλισμού για να βοηθηθούν οι γιατροί και πως θα διασφαλίσει τα χρήματα των πολιτών που γίνονται απαιτητά από τους προμηθευτές και τελικά πως θα λογοδοτήσει η διοίκηση που προχώρησε τότε με τρόπο μη σύννομο τρόπο στην προμήθεια; Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντήσει η νυν Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο υγείας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...