Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έρχονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων, πάει για κλείσιμο το ψυχιατρείο της Τρίπολης» (vd)

«Έρχονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων, πάει για κλείσιμο το ψυχιατρείο της Τρίπολης» (vd)

Ενόψει της προγραμματισμένης πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας της Πέμπτης (6/2/14), έγινε στην Τρίπολη περιφερειακή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων στα Νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

Στόχος της συνάντησης που έγινε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή στην απεργία, με κύριο αίτημα την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου που αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης δήλωσε ότι "ζούμε σε μια εποχή που οι μισθοί έχουν περικοπεί κατά 40%, οι δαπάνες στην υγεία από 10% του ΑΕΠ έχουν πέσει κάτω από το 7%, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην έχει πρόσβαση στο αγαθό της υγείας.

Έτσι λοιπόν αντί να αυξήσουν τις δομές, τις μειώνουν και μάλιστα μαζί με αυτές και τους γιατρούς! Για τους ασθενείς αυτό σημαίνει ραντεβού σε διπλάσιο χρόνο, απ' ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα και τεράστιες ουρές!

Αυτή τη στιγμή υπάρχει συσσώρευση στα μεγάλα νοσοκομεία, αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών, γι' αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν τόσο τα περιφερειακά νοσοκομεία με προσωπικό και υλικά, όσο και τα κέντρα υγείας.

Πρόκειται να δούμε συγχωνεύσεις νοσοκομείων, είπε και συμπλήρωσε ότι το ψυχιατρείο της Τρίπολης θα πάει για κλείσιμο, χωρίς να έχει αναπτυχθεί ο Ψυχιατρικός Τομέας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου!

Πλέον ο ΕΟΠΥΥ είναι αγοραστής, που σημαίνει ότι δεν παρέχει υγεία, αλλά αγοράζει υπηρεσίες. Οι γιατροί με τις ενέργειες του Υπουργείου οδηγούνται στην έξοδο και στα ιδιωτικά τους ιατρεία.»

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία.

Στο βίντεο μιλούν οι Σταύρος Κουτσιουμπέλης (πρώην πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ) και Γιώργος Μαθιόπουλος (σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ).

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...