Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθηγητής Πνευμονολογίας από την Τρίπολη: «Το κάπνισμα δεν είναι συνήθεια αλλά σκληρή εξάρτηση» (vd)

Καθηγητής Πνευμονολογίας από την Τρίπολη: «Το κάπνισμα δεν είναι συνήθεια αλλά σκληρή εξάρτηση» (vd)

Εσπερίδα με τίτλο «Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο» και σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών όσον αφορά στην αντιμετώπιση του καπνίσματος στα σχολεία, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΗΕΑRT II» με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής - πνευμονολόγος Μπεχράκης Παναγιώτης, ο οποίος τόνισε τον τεράστιο ρόλο που έχουν να επιτελέσουν οι εκπαιδευτικοί στην αντιμετώπιση του καπνίσματος. Είναι παγκόσμιο ζήτημα που δεν αντιμετωπίζεται σωστά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω σωστών μηνυμάτων στα παιδιά, με απώτερο στόχο την σταδιακή αλλαγή της άποψης της κοινωνίας μελλοντικά, υποστήριξε.

"Το κάπνισμα δεν πρόκειται για συνήθεια αλλά για σκληρή εξάρτηση, για μια νόσο, με μεγάλα κόστη στη κοινωνία και στην οικογένεια" πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στο δημοσίευμα εφημερίδας που αφορούσε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη για σεβασμό των καπνιζόντων και εξέφρασε το ερώτημα τελικά ποιοι δεν σέβονται ποιους...

Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι άρρωστοι, τα ΑΜΕΑ, οι έγκυες είναι κάποιες από τις ομάδες πολιτών που θίγονται και για τους οποίος δεν υπάρχει κανένας σεβασμός. Η διάκριση σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες είναι μια μορφή ρατσισμού και στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών, αλλά και έλλειψης σεβασμού των πολιτών γενικότερα, δήλωσε. Ο σεβασμός στους νόμους από υπεύθυνους φορείς είναι ακόμα ένα ζήτημα, είπε.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θίχτηκε και το ζήτημα της έλλειψης ενός ειδικού φορέα στην Τρίπολη και στην Αρκαδία γενικότερα, που να βοηθά τους καπνίζοντες να κόψουν το κάπνισμα.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...