Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανασφάλιστος υπέστη ανακοπή στο κέντρο της Τρίπολης – ΕΚΑΒ και γιατροί τού έσωσαν τη ζωή!

Ανασφάλιστος υπέστη ανακοπή στο κέντρο της Τρίπολης – ΕΚΑΒ και γιατροί τού έσωσαν τη ζωή!

Συμπολίτης μας υπέστη ανακοπή μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του σε κεντρική πλατεία της πόλης. Η ακαριαία άφιξη του ασθενοφόρου και η –σε χρόνο μηδέν- διακομιδή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά και η ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του από γιατρούς και νοσηλευτές, ήταν αυτά που του έσωσαν τη ζωή. 

Ο συγκεκριμένος ασθενής είναι ένας από τους πολλούς επαγγελματίες, ο οποίος είναι ανασφάλιστος λόγω της προφανούς αδυναμίας του να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές του.

Αυτά αναφέρει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης που μιλά για ένα περίπτωση προσφέρεται για επαίνους.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επισημαίνει: «Σε πείσμα των διακομματικών κυβερνητικών προσπαθειών των τελευταίων ετών, που κατατείνουν στη σταδιακή απαξίωση και υποβάθμιση του ΕΣΥ, η Δημόσια Υγεία ακόμη αντέχει. Η έλλειψη απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής στα Νοσοκομεία, τα προσχώματα στη λειτουργία τους, η φθίνουσα χρηματοδότησή τους, αντισταθμίζεται από το έμψυχο δυναμικό, τον υπερβάλλοντα ζήλο και το φιλότιμο του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού που είναι η ψυχή των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Που δίνουν την καθημερινή μάχη για την υγεία του Έλληνα Ασθενή, κόντρα στις αντιξοότητες και τις τρικλοποδιές των κρατικών ιθυνόντων.

Αρκετές φορές τα μέσα μαζικής εξημέρωσης έχουν προβάλλει περιπτώσεις, όπου ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της καθυστέρησης του ασθενοφόρου, όπως αποφαίνονται οι τηλεκήνσορες με πιασάρικες ατάκες, χωρίς να έχουν διασταυρώσει και ελέγξει την πληροφορία. Αρκεί να περάσει το μήνυμα στον τηλεθεατή ότι το άχρηστο εθνικό σύστημα υγείας «σκότωσε» άλλον έναν δύσμοιρο που έπεσε στην ανάγκη του. Για να κλείσουν το μάτι στον έντρομο τηλεθεατή και «υποψήφιο» ασθενή, δείχνοντας προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Υπό αυτήν την έννοια, δεν θα περίμενε ποτέ κανείς τα κανάλια να προβάλλουν και το αντιπαράδειγμα, όπως αυτό που συνέβη σήμερα στην Τρίπολη. Όταν ένας συμπολίτης μας υπέστη ανακοπή μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του σε κεντρική πλατεία της πόλης. Η ακαριαία άφιξη του ασθενοφόρου και η –σε χρόνο μηδέν- διακομιδή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά και η ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του από γιατρούς και νοσηλευτές, ήταν αυτά που του έσωσαν τη ζωή. Η περίπτωση προσφέρεται για επαίνους και θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί, με τον τρόπο που κοινολογούνται και τα ατυχή περιστατικά. Αλλά κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διάλυσης του ΕΣΥ.

Ακόμη και έτσι, το κράτος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Γιατί; Γιατί ο συγκεκριμένος ασθενής είναι ένας από τους πολλούς επαγγελματίες, ο οποίος είναι ανασφάλιστος λόγω της προφανούς αδυναμίας του να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές του. Κάτι που με την τελευταία νομοθετική πρόβλεψη της κυβέρνησης, σημαίνει ότι εάν ο άρρωστος τελικά καταφέρει να συνέλθει και να βγει από το Νοσοκομείο, θα κληθεί να καταβάλλει ένα μεγάλο ποσό για το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν δύναται να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό, τότε αυτό θα του … καταλογιστεί ως δημόσιο έσοδο και θα κληθεί να το πληρώσει στην Εφορία.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ασθενής, όταν με το καλό πάρει εξιτήριο και του ανακοινωθεί το ποσό που πρέπει να πληρώσει, θα γλυτώσει τη δεύτερη ανακοπή. Ένα είναι βέβαιο: ότι ούτε με το θάνατο δεν γλυτώνει κανείς σήμερα από την Εφορία…

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας»

(Φωτογραφία αρχείου).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...