Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στους 43 οι νεκροί από τη γρίπη- Εμβολιασμό έστω και τώρα συστήνει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στους 43 οι νεκροί από τη γρίπη- Εμβολιασμό έστω και τώρα συστήνει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 43, και τους 61 οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 156 άτομα.

Οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα αγγίζει το 30%, τη στιγμή που στις άλλες χώρες της Ευρώπης φτάνει 70%. Σημειώνουν δε ότι αν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εμβολιάζονταν κάθε χρόνο ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν κατά πολύ μικρότερος.

Η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού αναφέρει ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει έξαρση της γρίπης είναι η έλλειψη ενημέρωσης του πληθυσμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...