Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που δουλεύουν εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου – Τι απαντά ο Διοικητής

Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που δουλεύουν εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου – Τι απαντά ο Διοικητής
Για «εργασιακό μεσαίωνα» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κάνει λόγο καταγγελία του Εργατικού Κέντρου με αφορμή απόλυση εργαζομένης από ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τον τομέα καθαριότητας.
Για το θέμα αυτό, θέση πήρε ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Νίκος Χρόνης ο οποίος εξηγεί ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου ουδεμία απολύτως εμπλοκή και ανάμειξη είχε ή θα μπορούσε να έχει τόσο στη διαδικασία πρόσληψης όσο και στο καθεστώς της εργασίας των υπαλλήλων της αναδόχου εταιρείας και προσθέτει ότι από τη στιγμή που έχουν γίνει οι καταγγελίες αυτές, θα πρέπει να επιληφθούν αρμοδίως – κατόπιν καταγγελίας των ως άνω απασχολουμένων – τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) όσο και η Εισαγγελική Αρχή.
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 
«ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ  - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καταγγέλλει την τρομοκρατία και την ψυχολογική βία που βιώνουν, εν έτει 2014, εργαζόμενες στην εταιρεία (JSB) καθαρισμού και σίτισης οι οποίες:
Άλλα χρήματα υπογράφουν και άλλα εισπράττουν  (καταγγελία εργαζομένων)
Δεν γνωρίζουν τι είδους συμβάσεις έχουν υπογράψει
Όποια τολμήσει να ρωτήσει θα   απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες , όπως   λέει η τοπική υπεύθυνη της εταιρείας .
Αυτό έγινε και σήμερα ,6-3-2014, όταν μία εργαζόμενη στη σίτιση βρήκε το ψυχικό σθένος και τη δύναμη να αντιδράσει και να ρωτήσει γιατί γίνονται αυτά , γιατί δεν πληρώνονται οι Κυριακές και οι αργίες , όταν πήγε στη βάρδιά της το απόγευμα  βρήκε άλλη εργαζόμενη στη θέση της.
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας συγχαίρει την εργαζόμενη, μητέρα και σύζυγο, που παρότι έχει μεγάλη ανάγκη το μεροκάματο , βρήκε το ψυχικό σθένος και τη δύναμη να αντιδράσει , γνωρίζοντας ότι αυτή η αντίδραση θα την οδηγούσε στην ανεργία.
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καλεί έστω και τώρα τους ελεγκτικούς και εποπτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν άμεσα  . Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν θα επιτρέψουμε να περάσει στην Τρίπολη.
Καλούμε τον Διοικητή και το Δ.Σ Του Παναρκαδικού Νοσοκομείου να πάρει θέση για τα αυτονόητα να απαλλάξει αυτές τις εργαζόμενες , που εργάζονται κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες για την δημόσια υγεία και την σίτιση των πασχόντων .
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ
Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΑΚΟΥΛΕΡΗΣ ΙΩΑΝ
ΚΟΙΝ/ΣΗ: ΣΕΠΕ
                   ΙΚΑ
                   ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                   6η ΠΕΡ/ΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
                   ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
                   ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
                   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                   ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΥΓΕΙΑΣ
                   ΜΜΕ
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 
«Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης με διακήρυξή του προκήρυξε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων και των περιβαλλόντων χώρων του, από τον οποίο αναδείχτηκε ως μειοδότρια η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «JCB Security and Facility S.A» και στην οποία εν τέλει κατακυρώθηκε ο υπό κρίση διαγωνισμός με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Εντός των συμβατικών υποχρεώσεων της αναδόχου εταιρείας προς το Γ.Π.Ν Τρίπολης, μεταξύ άλλων, ήταν και η πρόσληψη, ο καθορισμός των όρων και συνθηκών εργασίας και η μισθοδοσία των υπαλλήλων, που αυτή θα απασχολούσε για την εκτέλεση του έργου, που ανέλαβε έναντι του Γ.Π.Ν Τρίπολης.
Όπως, λοιπόν, γίνεται πλήρως αντιληπτό η διοίκηση του Γ.Π.Ν Τρίπολης ουδεμία απολύτως εμπλοκή και ανάμειξη είχε ή θα μπορούσε να έχει τόσο στη διαδικασία πρόσληψης όσο και στο καθεστώς της εργασίας των υπαλλήλων της ως άνω αναδόχου εταιρείας, για τους οποίους αυτή είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνη.
Αναφορικά δε με τα όσα καταγγέλλει με το από 7.3.2014 Δελτίο Τύπου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας, η Διοίκηση του Γ.Π.Ν Τρίπολης, σεβόμενη απόλυτα και στο μέγιστο βαθμό τα εργασιακά δικαιώματα των απασχολουμένων στην ως άνω ανάδοχο εταιρεία, θεωρεί, ότι εφόσον καταγγέλλεται σαφής και προφανής παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, θα πρέπει να επιληφθούν αρμοδίως – κατόπιν καταγγελίας των ως άνω απασχολουμένων – τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) όσο και η Εισαγγελική Αρχή.
Ο Διοικητής του Γ.Π.Ν. Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ.ΧΡΟΝΗΣ»

1 σχόλιο

  • nikos
    nikos Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 00:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Pou na dite k sta alla nosokomeia ti kanoun oi sigkikekrimeni oute kan stin trapeza den vazoun ta xrimata forodiafigi sto megaleio ths k to kratos siopa?oute dora oute epidoma tipota

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...