Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Στερεύει» από ιατρικό προσωπικό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο – Δεν «βγαίνουν» οι εφημερίες!

«Στερεύει» από ιατρικό προσωπικό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο – Δεν «βγαίνουν» οι εφημερίες!
Το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και η μεταβατική περίοδος για να λειτουργήσουν πλήρως τα νέα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ έχουν ως αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων στα εξωτερικά του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης. Αυτό υπογράμμισε με σημερινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης.
Στη συνέχεια, ο γιατρός μίλησε για ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που συνεχίζουν να υπάρχουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και μάλιστα τόνισε ότι πλέον γίνεται εντονότερο το πρόβλημα.
 
Οι ελλείψεις αφορούν πολλά τμήματα του νοσοκομείου όπως παιδιατρική, νευροχειρουργικό, καρδιολογικό, ουρολογικό, ακτινολογικό.
 
Παράλληλα, με την έλλειψη προσωπικού, υπάρχουν και αποχωρήσεις ειδικευόμενων, που επιβαρύνουν το πρόβλημα. Έφερε ως παράδειγμα ότι αυτή την περίοδο φεύγουν από το χειρουργικό τομέα 5 ειδικευόμενοι γιατροί!
 
Ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας είπε θα κάνει προσλήψεις, αλλά εμείς βλέπουμε ελλείψεις, δε μπορούμε να βασιζόμαστε στο «θα» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.
 
Είπε μετά ότι δε βγαίνουν οι εφημερίες, ότι πολλές μέρες το μήνα μένει το νοσοκομείο χωρίς βασικές ειδικότητες και επισήμανε ότι στην αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο της Τρίπολης ήταν ψηλά όσον αφόρα στην τήρηση των μνημονικών υποχρεώσεων όχι στην παροχή υγείας!
 
Όσο για τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) στην Τρίπολη είπε ότι η μεταβατική περίοδος θα τραβήξει δυο με τρεις μήνες και οι ασθενείς θα συνεχίζουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη …
 
Β.Π.

1 σχόλιο

  • Μαρθα
    Μαρθα Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 15:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Να πάρε νεα άτομα για εργασια νέους νέες οχι να ανακυκλώνει απο άλλες υπηρεσιες πχ σχολικές φυλακές .εμείς οι κοπέλες της νοσηλευτικής επας τι θα κάνουμε?? ανεργία μια ζωή .αίσχος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...