Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκίνησε ο δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος στην Τρίπολη (vd)!

Ξεκίνησε ο δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος στην Τρίπολη (vd)!
Μια επιθετική μορφή καρκίνου -που όμως θεραπεύεται- αν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, είναι ο καρκίνος του δέρματος.
Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τη θλιβερή διαπίστωση ότι κάποια ελιά έχει μετατραπεί σε μελάνωμα.
Η καταλληλότερη λύση για την αποφυγή μιας τέτοιας επικίνδυνης εξέλιξης αποτελεί η προληπτική εξέταση του δέρματος. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος οργανώνει, από το 2000 και κάθε χρόνο, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος σε διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μόνο την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη.
Έτσι λοιπόν φέτος από τις 5 έως τις 9 Μαΐου θα γίνει δωρεάν προληπτικός έλεγχος σε συμμετέχοντας ιατρούς, δερματολόγους - αφροδισιολόγους.
Στην Αρκαδία συμμετέχει μόνο μια γιατρός σε αυτή τη δράση, η Μέγγου Μαρία, η οποία μίλησε στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr για τη σημασία που έχει ο προληπτικός έλεγχος και η αυτοεξέταση. Τόνισε ότι όταν μια ελιά έχει αλλάξει σχήμα, μέγεθος και χρώμα είναι επικίνδυνη και πρόσθεσε ότι θα πρέπει (κυρίως οι ανοιχτόχρωμοι) να μην εκθέτονται στον ήλιο και όταν αυτό γίνεται να υπάρχει πάντα αντηλιακή προστασία!
Τέλος δεδομένου ότι είναι η μοναδική γιατρός που κάνει εθελοντικά δωρεάν εξέταση την εβδομάδα αυτή έχουν ήδη καλυφθεί οι ώρες των ραντεβού και υπάρχει λίστα αναμονής για όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν.
Η γιατρός κάνει ελέγχους κάθε χρόνο και μάλιστα δήλωσε ότι στην πόλη μας έχουν βρεθεί μελανωτικές βλάβες στο δέρμα ατόμων που πήγαν απλά για έναν έλεγχο, οι οποίες στη συνέχεια έχουν αφαιρεθεί, για να αποφευχθούν τα χειρότερα...
Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...