Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε ποια χωριά θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις για την Έρευνα Υγείας που ξεκινά στην Αρκαδία (vd)!

Σε ποια χωριά θα γίνουν δωρεάν εξετάσεις για την Έρευνα Υγείας που ξεκινά στην Αρκαδία (vd)!
Δωρεάν εξετάσεις πρόκειται να διενεργηθούν και στην Αρκαδία, στα πλαίσια της πενελλήνιας έρευνας υγείας της Ε.ΜΕ.ΝΟ. Πρόκειται για μία έρευνα υγείας που διεξάγεται με τη συνεργασία της Ιατρικής σχολής Πατρών, υπό τον συντονισμό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως σκοπό να μελετήσει τα χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία. 

Οι προβλεπόμενες εξετάσεις της Ε.ΜΕ.ΝΟ περιλαμβάνουν μέτρηση ύψους, βάρους, περιφέρειας μέσης και αρτηριακής πίεσης, έλεγχο καρδιακής αρρυθμίας, αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση) και αξιολόγηση της γενικότερης κατάστασης της υγείας. Κατόπιν συγκατάθεσης θα ληφθεί δείγμα αίματος, στο οποίο θα γίνει βιοχημικός έλεγχος και συγκεκριμένα θα μετρηθούν η ολική χοληστερόλη, η HDL (καλή χοληστερίνη), η γλυκόζη (σάκχαρο) και οι τρανσαμινάσες, ενώ σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία θα γίνει καταμέτρηση και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (διαβήτης). Θα γίνει έλεγχος για την ανίχνευση στο αίμα δεικτών των ηπατιτίδων B και C και της HIV λοίμωξης.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής τους υγείας χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση και θα λάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα των αιματολογικών τους εξετάσεων καθώς επίσης και ενημερωτικό υλικό σχετικά με θέματα πρόληψης και ελέγχου.

Η εκπαιδευμένη ερευνήτρια και ιατρός Κασκαφέτου Σωτηρία θα επισκεφθεί ένα τυχαία επιλεγμένο δείγμα κατοικιών σε επιλεγμένες περιοχές της Αρκαδίας (Τρίπολη, Γορτυνία, Μεγαλόπολη και Κυνουρία).

Ειδικότερα πρόκειται να επισκεφτεί την Τρίπολη, Βλαχέρνα, Βλαχοκερασιά, Μαγούλα, Άστρος, Παράλιο Άστρος, Λαγκάδια, Βυτίνα, Τρόπαια, Κοντοβάζαινα, Μεγαλόπολη, Λεοντάρι και Σκορτσινό.

Οι επισκέψεις αφορούν συνολικά 140 άτομα και θα γίνονται τις καθημερινές απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα (πρωί και απόγευμα).

Κάθε πληροφορία θα είναι αυστηρά εμπιστευτική και προστατευμένη από τους κανόνες του ιατρικού απορρήτου καθώς και από το Νόμο 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν από αύριο (Σάββατο 28 Ιουνίου) από την Τρίπολη και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο.

Ακολουθεί το βίντεο.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...