Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανελλήνιο ιατρικό έπαθλο στον συμπατριώτη μας, Αντώνη Γαργαλιώνη!

Πανελλήνιο ιατρικό έπαθλο στον συμπατριώτη μας, Αντώνη Γαργαλιώνη!

Το φετινό Α´ Βραβείο του Επάθλου “ Σωτήρης Παπασταμάτης ”, το σημαντικότερο βραβείο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (που αποτελεί το αρχαιότερο ιατρικό σωματείο της χώρας, ιδρυθέν το 1835) μετά από ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό, απονεμήθηκε κατά την τελετή έναρξης του 38ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου (Ξενοδοχείο Χίλτον, Αθήνα, 16 - 19 Μαΐου 2012) στην ερευνητική ομάδα της Αναπλ. Καθηγήτριας Έφης Κ. Μπάσδρα και του Καθηγητή-Διευθυντή Θανάση Γ. Παπαβασιλείου του Εργαστηρίου Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

>Κύριος ερευνητής της βραβευθείσας ομάδας, με επικεφαλής την υπεύθυνο της Μονάδας Κυτταρικής και Μοριακής Εμβιομηχανικής του Εργαστηρίου Βιοχημείας κα Ε. Κ. Μπάσδρα, είναι ο συμπατριώτης μας γιατρός Αντώνης Ν. Γαργαλιώνης με συνεργάτες τους: Γ. Νταλαγιώργου, Π. Κορκολοπούλου, Χ. Πιπέρη, Γ. Λεβίδου, Α. Ζήζη-Σερμπετζόγλου, Χ. Αδαμόπουλο, Ι. Καραβοκυρό και Ν. Τσαβαρή.

Το Έπαθλο “Σωτήρης Παπασταμάτης2012”βράβευσε την πειραματική τους μελέτη με τίτλο «Οι πολυκυστίνες 1 και 2 ως προγνωστικοί δείκτες στον καρκίνο του παχέος εντέρου».

Η μελέτη είναι η πρώτη έρευνα διεθνώς σε κλινικό και μοριακό επίπεδο που θέτει δυο νέα πρωτεϊνικά μόρια, τις πολυκυστίνες, στο «κάδρο» της καρκινογένεσης ως βιοδείκτες στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η μελέτη ανοίγει, έτσι, ένα καινούργιο ευρύ ερευνητικό πεδίο στην ογκογένεση, που αφορά τόσο στη διάγνωση-πρόγνωση όσο και στην επιλεκτική φαρμακευτική στόχευση των δύο μορίων και σε άλλου τύπου κακοήθειες. Η μελέτη παρουσιάστηκε σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ιατρικά και ογκολογικά συνέδρια αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...