Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πιέσεις να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης λένε ότι δέχονται οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (vd)!

Πιέσεις να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης λένε ότι δέχονται οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (vd)!
Έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων έγινε την Πέμπτη, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι λόγω … αξιολόγησης.
«Είναι προσβλητικό και ανήθικο να μπαίνει ποσόστωση και να κρίνεται το 75% των εργαζομένων από μέτριο έως ανεπαρκής, υποστηρίζουν, καθώς δεν υπάρχει ανεπαρκής προσωπικό όταν την ίδια στιγμή το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο.
Ειδικά το παθολογικό και το καρδιολογικό τμήμα έχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού» ενημέρωσε η πρόεδρος του σωματείο εργαζομένων, Διαμάντω Σαραντοπούλου.
Η ποσόστωση δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση, καθώς αξιολόγηση σημαίνει η αξιοποίηση του προσωπικού με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραγωγικότητα του, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.
Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη δοθεί τα φύλλα αξιολόγησης στους εργαζόμενους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, οι οποίοι δέχονται πιέσεις να τα παραδώσουν. Οι εργαζόμενοι όμως αντιστέκονται μη συμπληρώνοντας τα, μη κάνοντας δηλαδή την αξιολόγηση που τους έχει ζητηθεί, γνωρίζοντας τις όποιες πειθαρχικές κυρώσεις. Μάλιστα θεωρούν σωστή κίνηση να παρατυπήσουν για έναν τόσο άδικο νόμο, όπως λένε!
Ως γνωστόν θα αξιολογηθούν και οι προϊστάμενοι από το διοικητή του Νοσοκομείο και εδώ προκύπτει ένα βασικό ερώτημα, εφόσον ο διοικητής έχει αναλάβει πρόσφατα καθήκοντα, με τι κριτήρια θα αξιολογήσει τους προϊσταμένους. Η εντολή που έχει δοθεί ορίζει ότι η αξιολόγηση θα γίνει βάση πραγματικών περιστατικών, για να οποία θα υπάρχει αναφορά. Αν όμως δεν υπάρχει αναφορά, τι γίνεται;
Την Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ θα προχωρήσει σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο καίγοντας τα φύλλα αξιολόγησης και ζητώντας από τον ίδιο τον Υπουργό να προβεί στην αξιολόγηση τους!
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν.
Να σημειωθεί ότι παρών ήταν και ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Λαζαρίδης.
Β.Π.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...