Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα συνδικαλιστική κίνηση ιατρών με το όνομα «Σ.Κ.Ι.Α.» στην Αρκαδία!

Νέα συνδικαλιστική κίνηση ιατρών με το όνομα «Σ.Κ.Ι.Α.» στην Αρκαδία!
Στα … σκαριά είναι η δημιουργία μίας νέας συνδικαλιστικής κίνησης ιατρών στην Αρκαδία. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το «Καλημέρα Αρκαδία» έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 40 υπογραφές και πολύ σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
Σήμερα, φέρνουμε στη δημοσιότητα ένα κείμενο για τη «Σ.Κ.Ι.Α.» που αναφέρει: «Ποιοί είμαστε;
Είμαστε γιατροί που δουλεύουμε στον νομό Αρκαδίας.
Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προάσπιση των συμφερόντων μας, μέσα στο ζοφερό περιβάλλον των μνημονιακών δεσμεύσεων της πατρίδας μας όπου η υγεία  και ο ρόλος του ιατρού συνεχώς υποβαθμίζετε διασύρετε και ευτελίζετε. Μας έχουν κάνει να  ξεπεράσουμε τα όρια μας. Το Burn out των νοσοκομειακών ιατρών  η οικονομική εξαθλίωση των ιατρών,   η μαζική μετανάστευση των νέων γιατρών, η ανεργία, η επέλαση των πάσης φύσεως εταιριών παροχής,  αμφιβόλων, ιατρικών υπηρεσιών  υγείας και η πολυδιάσπαση του ιατρικού σώματος,  απαιτούν νέους κανόνες εμπλοκής με τους εμπόρους της υγείας και την τρόικα. Η προάσπιση των συμφερόντων του κάθε ενός γιατρού πρέπει να αποτελεί καθήκον του συνόλου των ιατρών και το συμφέρον του συνόλου να  αποτελεί καθήκον του κάθε ενός ιατρού.
Καλούμε όλους τους γιατρούς αυτούς που βλέπουν το μέλλον με αγωνία, αυτούς που καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης από το μετερίζι του ιατρείου, τους  ειδικευμένους , τους ειδικευόμενους, τους αγροτικούς να ενωθούν μαζί μας δημιουργώντας "πυρήνες ιατρικής συνδικαλιστικής αντίστασης" για να αντισταθούμε σε αυτούς που αποφασίζουν καταστροφικά, για μας, χωρίς εμάς διεκδικώντας τα αυτονόητα, προστασία της δημόσιας υγείας, δουλειά, αξιοπρεπή μισθό, και  σεβασμό του έργου του ιατρού.
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός».

2 σχόλια

  • black humor
    black humor Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 21:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν έχουν λίγο χιούμορ, ο Πρόεδρος της Σ.Κ.Ι.Α.ς θα είναι ακτινολόγος.

  • πολιτης
    πολιτης Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 12:26 Σύνδεσμος σχολίου

    να τα να τα......
    τελικα χωρις θεση δε γινεται κυριε γιωργο?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...