Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΗΠΑΚ: «Γιατί ψηφίσαμε λευκό στον Ιατρικό Σύλλογο»

ΔΗΠΑΚ: «Γιατί ψηφίσαμε λευκό στον Ιατρικό Σύλλογο»
Η παράταξη ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) με ανακοίνωση της τονίζει ότι «το πρώτο Δ.Σ. του Ι.Σ.Αρκαδίας συγκλήθηκε στις 10/11/14 με θέμα την ανάδειξη προεδρείου. Πριν την έναρξη τέθηκε ένα επιπλέον θέμα που αφορά την εγκυρότητα των εκλογών με αφορμή μία ανώνυμη καταγγελία που παραδόθηκε στο σύλλογο στις 31/10/14. Πριν αναλύσουμε την θέση που πήρε η παράταξή μας σχετικά με την καταγγελία, να τονίσουμε ότι είναι απαράδεκτο που δεν ενημερωθήκαμε πιο νωρίς σχετικά με την ύπαρξή της.


   Η καταγγελία, η οποία υπογράφεται από κάποιο συνάδελφο που λόγω οικονομικής δυσκολίας δε μπόρεσε να πληρώσει τη συνδρομή του και να συμμετέχει στις εκλογές, αναφέρει ότι παράνομα συμμετείχαν στις εκλογές μέλη του συλλόγου που ψήφησαν ενώ δεν είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο σύλλογο.

   Η ΔΗ.ΠΑ.Κ. είχε προτείνει πριν τις εκλογές να έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη του συλλόγου, άσχετα με το εάν έχουν εξοφλήσει τις συνδρομές τους, διότι μόνο με τη συμμετοχή του συνόλου του σώματος θα νομιμοποιηθούν οι εκλογές στις συνειδήσεις των μελών. Επιπλέον, τονίσαμε ότι πρέπει να γίνουν ιδιαίτερες διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των συνδρομών για συναδέλφους που είναι άνεργοι, ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, ειδικευόμενοι ή νέοι αυτοαπασχολούμενοι που είναι και αυτοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και για όποιον άλλο συνάδελφο το χρειάζεται. Επίσης, ζητήσαμε και μείωση της συνδρομής, πρόταση στην οποία θα επανέλθουμε σε επόμενο Δ.Σ. Η πρόταση αυτή της ΔΗ.ΠΑ.Κ. πριν τις εκλογές, ωστόσο, δεν είχε γίνει αποδεκτή.

   Για τη σωστή και νόμιμη διενέργεια των εκλογών είναι υπεύθυνη η εφορευτική επιτροπή, όπως ορίζεται από το καταστατικό. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν πρέπει να μείνει μόνο σε ένα Δ.Σ. και να διερευνηθεί μόνο από αυτό, όπως προτάθηκε. Δε θεωρούμε το Δ.Σ. αρμόδιο να κάνει αυτή την έρευνα, κλειστά, στους τέσσερεις τοίχους του συλλόγου. Ζητήσαμε να διερευνηθεί η καταγγελία από το αρμόδιο όργανο που προβλέπει το καταστατικό και άμεσα.

   Ως προς την εκλογή του προεδρείου, θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να προκύπτει με αναλογικό-αντιπροσωπευτικό τρόπο. Το ποσοστό που πήρε η παράταξή μας στις εκλογές αν και ικανό για να εκλέξουμε ένα μέλος στο Δ.Σ. δεν είναι αρκετό ώστε να διεκδικήσουμε κάποια από τις θέσεις του προεδρείου. Ειδικά με την αναλογία που υπάρχει στο Δ.Σ., πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε απλά μέλη του.

   Από την άλλη, δεδομένου ότι διαφωνούμε πολιτικά με την Ενιαία Κίνηση Γιατρών επιλέξαμε να μη στηρίξουμε κανέναν υποψήφιό της και να ψηφίσουμε λευκό. Η κυριότερη διαφωνία μας είναι στο γεγονός ότι είμαστε κατά της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και δεν συμφωνούμε με τις αρχές της ανταγωνιστικότητας που κατευθύνει κεντρικά η ΕΕ και η Ενιαία Κίνηση Γιατρών εκφράζει. Στην οικονομική κρίση δε χάνουμε όλοι, ούτε ευθύνονται όλοι για αυτήν. Υπάρχουν επιχειρηματίες στην υγεία που μόνο κερδισμένοι βγαίνουν τα τελευταία χρόνια, εις βάρος τόσο των ιατρών όσο και του λαού. Έχουν την πλήρη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με φοροαπαλλαγές και χρηματοδότηση σε βάρος του δημόσιου τομέα υγείας και των μικρών αυτοαπασχολούμενων ιατρών. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νοσοκομειακοί ιατροί έχουν πληγεί εξ ίσου με περικοπές σε μισθούς και αμοιβές όπως και όλοι οι επαγγελματίες της Υγείας. Δεν έχουν τίποτα να χωρίζουν μεταξύ τους, απεναντίας έχουν έναν κοινό εχθρό, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην υγεία. Η ΔΗ.ΠΑ.Κ θα συνεχίσει να παλεύει και μέσα από το Δ.Σ. του Ι.Σ.Αρκαδίας στο πλάι των γιατρών και του λαού για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...