Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πνίγεται» και το νοσοκομείο της Τρίπολης από τα σκουπίδια (εικόνες)

«Πνίγεται» και το νοσοκομείο της Τρίπολης από τα σκουπίδια (εικόνες)
Πνίγεται πάλι η Τρίπολη στα σκουπίδια, πνίγεται και το Παναρκαδικό από τόνους νοσοκομειακών αποβλήτων αστικού τύπου.
Δεν θα ασχοληθώ πάντως σήμερα με τα σκουπίδια που πνίγουν ξανά την πόλη.

Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου για τους τόνους αποβλήτων που λιμνάζουν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Μου δόθηκε η ευκαιρία λοιπόν να έχω μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών λοιμώξεων τον Δ/ντη του Μικροβιολογικού κον Αντώνιο Μπούρα. και την κ. Αγγελική Παπαθανασίου των λοιμώξεων, σχετικά με τον διαχωρισμό των νοσοκομειακών αποβλήτων. Ομολογώ ότι ενημερώθηκα για πράγματα που δεν γνώριζα, αλλά, όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θα όφειλαν να γνωρίζουν.
Σε όλα τμήματα ο διαχωρισμός γίνετε στην πηγή. Υπάρχουν σακούλες και κουτιά όπου μπαίνουν τα αντίστοιχα απόβλητα. Μαύρες σακούλες αστικού χαρακτήρα, κίτρινα χάρτινα κουτιά μολυσματικού χαρακτήρα και κόκκινα κουτιά μολυσματικού και τοξικού χαρακτήρα και ένα κίτρινο σκληρό κουτί για αιχμηρά αντικείμενα.
κλικ στην εικόνα
ÄÉÁ×ÙÑÉÓÌÏÓ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÁÊÙÍ ÁÐÏÂËÇÔÙÍ
Διαπίστωσα λοιπόν ότι το νοσοκομείο έχει πλήρως εναρμονιστεί με την νομοθεσία που αφορά την διαχείριση των επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων. Το νοσοκομείο με έξοδα δικά του μεταφέρει τα επικίνδυνα και μολυσματικά νοσοκομειακά απόβλητα στην Λάρισα (τα κίτρινα κουτιά για αποστείρωση) τα δε τα κόκκινα κουτιά για αποτέφρωση στα Λιόσια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στα μεσοδιαστήματα τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα φυλάσσονται σε κοντέινερ εντός του χώρου του νοσοκομείου και δεν έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον.

κιτρινες σακούλες εντος των κοντέινερ

skoyd. kontein

κόκκινες σακούλες εντος των κοντέινερ

kok. sak kont.

διαλογή στην πηγή (τμήματα)

aixm antik
Οι τόνοι σκουπιδιών, μαύρες σακούλες, στο προαύλιο του νοσοκομείου είναι αστικά απόβλητα. Εδώ όμως υπάρχει ένα μικρό θέμα, ενώ υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου για τον διαχωρισμό των αποβλήτων στην πηγή (στα τμήματα) δεν δίδετε η δέουσα προσοχή στο διαχωρισμό των αποβλήτων με αποτέλεσμα να βλέπουμε επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα έστω και λίγα σε μαύρες σακούλες που θα έπρεπε να έχουν μέσα μόνο απόβλητα αστικού χαρακτήρα. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με την εντατικοποίηση του έλεγχου στη πηγή παραγωγής και στην συνεχή ενημέρωση του προσωπικού για την αναγκαιότητα της προσεκτικής διαλογής των νοσοκομειακών αποβλήτων.
νοσοκ5

κλικ στις εικόνες

Σκουπιδ. νοσοκ
Το χάλι λοιπόν που βλέπουμε στο νοσοκομείο με τα νοσοκομειακά απόβλητα είναι ευθύνη του Δήμου της περιφέρειας και του περιφερειάρχη γιατρού, ο οποίος επιτέλους πρέπει να δώσει μια λύση γιατί τα σκουπίδια στο προαύλιο του νοσοκομείου είναι ντροπή για όλους. Το νοσοκομείο δεν μια πηγή μόνο ψηφοφόρων αλλά θα πρέπει να είναι παράδειγμα της καθαριότητας και της προάσπισης της Δημόσιας υγείας και εδώ κύριοι έχετε παταγωδώς αποτύχει.
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...