Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Μέχρι τώρα δεν έχουν ξεσπάσει επιδημίες από τα σκουπίδια στην Τρίπολη, αλλά …» (vd)

«Μέχρι τώρα δεν έχουν ξεσπάσει επιδημίες από τα σκουπίδια στην Τρίπολη, αλλά …» (vd)
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ξεκαθάρισε ότι κανένα κρούσμα επιδημίας δεν έχει ξεσπάσει από τα σκουπίδια στην Τρίπολη.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Βασίλης Ψυχογυιός, αρχικά είπε ότι αποτελεί ντροπή και για τον πολιτικό μας πολιτισμό και για την αισθητική μας, ενώ έκανε λόγο για υγειονομική βόμβα.
Στη συνέχεια, είπε ότι όσο τα σκουπίδια δεν μαζεύονται αυξάνει ο κίνδυνος να προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά, προσέθεσε, ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα περιστατικό που να κινητοποιεί, ούτε εμάς ούτε το αρμόδιο υγείας της περιφέρειας, ότι υπάρχουν επιδημίες ή υγειονομικό άμεσο πρόβλημα.
Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βασίλης Διαμαντόπουλος, με τη σειρά του, είπε ότι η υπηρεσία έχει πράξει ό,τι προβλέπει ο Νόμος. «Όταν υπάρχουν τα απορρίμματα στην πόλη για παρατεταμένο διάστημα και κάποια στιγμή αρχίζει η σήψη τροφίμων και αυξηθούν οι θερμοκρασίες, μπορεί να προσελκύσουν έντομα ή τρωκτικά, μπορεί να αποτελέσουν μία υγειονομική απειλή, αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Πολλά μικρόβια θα αναπτυχτούν κάτω από τα σκουπίδια, αλλά οι συνθήκες για να μεταδοθούν είναι διαφορετικές από την ανάπτυξη τους. Μία αύξηση της θερμοκρασίας, δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη. Προς στιγμήν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάποιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην πει ότι κάποιες αλλεργίες ή δερματοπάθειες, δεν μπορεί να μην έχουν κάποια σχέση με αυτό. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε πάλι ενδείξεις και όλα τα δεδομένα δεν είναι ανησυχητικά. Αν κάτι αλλάξει, θα αλλάξει και η αντιμετώπιση της υπηρεσίας μας. Για τα πρόβατα που τρώνε από τα σκουπίδια μπορεί να μεταδώσουν κάποια ασθένεια και πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην υγιεινή των εργαζομένων που μαζεύουν τα σκουπίδια, ενώ πρέπει να είναι πολύ σχολαστικό και το πλύσιμο των κάδων» είπε μεταξύ άλλων.

1 σχόλιο

  • Οικολόγος
    Οικολόγος Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 16:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυκλοφορεί μια φήμη ότι δεν προχωρά η διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών από την Περιφέρεια προς το πράσινο σημείο της Κορίνθου λόγω εμπλοκής από την επίτροπο, τελικά αληθεύει αυτή η πληροφορία ; Αν αληθεύει αλίμονο μας οι γιατροί θα βγουν αληθινοί θα έχουμε κρούσματα επιδημιών . Πρέπει τελικά να απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από την πόλη κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι και τα παιδία μας και μην αρχίσετε φταίει ο ένας είσαι γατάκι του Σμυρνιώτη ο άλλος τα σκουπίδια είναι επικίνδυνα για όλους . Γι’αυτό όλοι στις 7 μ.μ. στο Δ.Σ. στο Πνευματικό Κέντρο για ενημέρωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...