Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Δραματική η κατάσταση στο χώρο της Υγείας» λέει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

«Δραματική η κατάσταση στο χώρο της Υγείας» λέει το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας
Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ αναφέρει ότι «η πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύει τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, εφαρμόζοντας πολιτικές υποχρηματοδότησης των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας και αποδόμησης του Κράτους Πρόνοιας, προχωρεί σταθερά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Δημόσιου Συστήματος, εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό της υγείας και προσβάλλει με απαράδεκτο τρόπο τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας.


Ο προϋπολογισμός για την υγεία είναι κάτω από τις σημερινές ανάγκες για την κάλυψη των προσλήψεων, τη λειτουργία των νέων νοσοκομείων, τη δυνατότητα εκτέλεσης ποιοτικών εφημεριών και την ανανέωση του εξοπλισμού του.

Η άρνηση για ουσιαστικές αυξήσεις στους γιατρούς και τους εργαζομένους, η άρνηση να αναγνωρίσει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία δουλεύουν σε ανθυγιεινό περιβάλλον, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της, παρουσιάζουν το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής της.

Το πάγωμα των προσλήψεων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με τα τεράστια κενά που υπάρχουν, ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες και αντικειμενικά τους οδηγούν στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πελατειακές σχέσεις μέσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτή την πολιτική είναι τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που κερδοφορούν από τις ελλείψεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι μονόδρομος ο αγώνας και η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στην υγεία – πρόνοια, το δυνάμωμα των κοινωνικών συμμαχιών με τους πολίτες που ταλαιπωρούνται και πληρώνουν ακριβά τις υπηρεσίες υγείας.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

• καλεί τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, κάθε κοινωνικό φορέα σε αγώνα για συγκρότηση ΜΕΤΩΠΟΥ για την ΥΓΕΙΑ με στόχο την ύπαρξη ενός Δημόσιου, ποιοτικά αναβαθμισμένου Συστήματος Υγείας, αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις, τις ιδιωτικές πελατειακές σχέσεις με ταυτόχρονη αντιμετώπιση των αιτημάτων όλων των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια.

• Ζητούμε από τον Υπουργό να καλύψει άμεσα τις ανάγκες Ακτινολογικού Τμήματος του Π.Γ.Ν. Τρίπολης σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

• Ζητάμε να μη καταργηθεί η Σχολή Νοσηλευτών στη Τρίπολη. Μια σχολή που λειτουργεί από το 1987 και εξυπηρετεί τους Νομούς Αρκαδίας Αργολίδας Λακωνίας και Ηλείας. Διαθέτει ιδιόκτητο υπερσύγχρονο κτήριο, πλήρη εξοπλισμό και άριστη οργάνωση. Σχολή, η οποία αποτελεί για το Νομό μας μια μικρή κοιτίδα αναβάθμισης και πολιτισμού και η λειτουργία της δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτό αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδηγούν στην κατάργησή της.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας:

Να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις σύμφωνα με τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις του.
Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας θα συνεχίσει διεκδικητικά τις προσπάθειες του για την αναβάθμιση

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...