Menu
RSS
Πέμπτη, 27/06/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Καθοριστική παρέμβαση από την Εύη Τατούλη: Παραμένει και αναβαθμίζεται η σχολή του Νοσοκομείου!

Καθοριστική παρέμβαση από την Εύη Τατούλη: Παραμένει και αναβαθμίζεται η σχολή του Νοσοκομείου!
Τη διαβεβαίωση ότι ήδη συγγράφεται συμπληρωματική υπουργική απόφαση, με βάση την οποία η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των δημοσίων ΙΕΚ, εξασφάλισε η πολιτευτής Αρκαδίας και νομικός κα. Εύη Τατούλη, κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Υγείας, τόσο με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή,όσο και με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου.
Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή προκειμένου, τόσο αυτή, όσο κι άλλες πέντε σχολές που είχαν εξαιρεθεί στην προηγούμενη υπουργική απόφαση, να συμπεριληφθούν στην επίμαχη λίστα, ενώ προηγουμένως η κυρία Τατούλη είχε τονίσει από την πλευρά της ότι η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί υπεραξία για την Αρκαδία αλλά και για τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου που εξυπηρετεί.
Στη συνάντηση, η Εύη Τατούλη έδωσε υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας, το οποίο αφορά το σύνολο των προβλημάτων του Παναρκαδικού νοσοκομείου, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο μεγάλο ζήτημα του προβλήματος των προμηθειών.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους προμηθευτές αναμένεται να λυθεί με τροπολογία εντός των επομένων ημερών οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν για εξόφληση κομματιού αυτών των οφειλών.
Η κυρία Τατούλη είχε τονίσει από την πλευρά της ότι στην περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα αυτό το ζήτημα, τα χειρουργεία του Παναρκαδικού νοσοκομείου σε διάστημα δύο μηνών από σήμερα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης υλικών με απρόβλεπτες τις συνέπειες για τους πολίτες της Αρκαδίας.
Τέλος, ο υπουργός αναφερόμενος στο γνωστό ζήτημα της ύπαρξης καρτέλ στην προμήθεια οξυγόνου, το οποίο θίγει στο υπόμνημά της και η κυρία Τατούλη, δήλωσε αρωγός στην πρόταση της πολιτευτή να δημιουργηθεί άμεσα εντός του Παναρκαδικού μονάδα οξυγόνου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από συμπαιγνίες εταιρειών, συμφωνίες που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον
Μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Τατούλη δήλωσε ότι η «άγρυπνη φροντίδα και επαγρύπνηση όλων μας πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Αρκαδία είναι καθημερινή υποχρέωση και επιβάλλει εποικοδομητικές συνεργασίες σε κάθε κατεύθυνση. Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε να απογυμνωθεί άλλο ο τόπος μας από δομές που υπηρετούν τους πολίτες και δίνουν υπεραξία στον τόπο. Τα ζητήματα δημόσιας υγείας και το μεγάλο ζητούμενο της πίεσης ενός χρόνιου ασθενούς όπως είναι το Παναρκαδικό νοσοκομείο, του οποίου η εύρυθμη λειτουργία επαφίεται στην σκληρή δουλειά και στα ευγενή αισθήματα των εργαζομένων του και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του θα με βρίσκει σε καθημερινό επίπεδο δυναμική αρωγό».
Το kalimera-arkadia.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κα Εύη Τατούλη η οποία δήλωσε: «Νιώθω ικανοποιημένη μετά από αυτή τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή ο οποίος ήταν απόλυτα συνεργάσιμος αλλά και πολύ καλός σύμμαχος για τα σημαντικά θέματα που αφορούν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.
Νιώθω ηθικό χρέος τόσο προς τους ομογενείς συμπατριώτες της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής που με τόση αγάπη καταβάλλουν απίστευτες προσπάθειες για τη διατήρηση και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, που ιδρύθηκε και επανδρώθηκε από τους προγόνους μας μετανάστες της Π.Ο.Α., δίνοντας κομμάτι από την ψυχή τους, για τη σωστή λειτουργία αλλά και με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για τον τότε καιρό, όσο και για τους πολίτες της Αρκαδίας όπου στους καιρούς που διανύουμε, επιβάλλεται να προσπαθήσουμε στο μέγιστο δυνατό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που χρήζουν την στήριξη των υπηρεσιών του Νοσοκομείου αλλά και των ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν στην Σχολή Νοσοκόμων».
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
 
«Αθήνα, 15 Ιουνίου 2015
ΠΡΟΣ: Αξιότιμο κύριο
Παναγιώτη Κουρουμπλή,
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορήθηκα την απόφαση σας (Α.Π. 22161) σχετικά με τη μετακίνηση ιατρού επιμελήτριας από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο ήδη όπως γνωρίζετε πολύ καλά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του λόγω μειωμένου ιατρικού προσωπικού. Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς ότι με τη συγκεκριμένη μετακίνηση καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος το οποίο μένει ανενεργό χωρίς να αναπληρώνεται ταυτόχρονα η κενή θέση. Άλλα τμήματα, όπως η γυναικολογική κλινική κινδυνεύουν να κλείσουν.
Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να στελεχωθούν οι εφημερίες. Η έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού είναι μία «πληγή» για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το ΕΣΥ συστάθηκε το 1983, οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν εκείνη την περίοδο, με αποτέλεσμα να έχει θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να παρατηρούνται αθρόες συνταξιοδοτήσεις από το 2010 και μετά.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, όπως καλά γνωρίζετε, το θεσμικό πλαίσιο προμηθειών παραμένει δαιδαλώδες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η γραφειοκρατία, να μην ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των διαγωνισμών στο χρόνο που πρέπει, και να γίνεται προμήθεια πολλών ειδών εξωσυμβατικά.
Η έλλειψη ρευστότητας είναι ένας «αργός θάνατος» για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Τα νοσοκομεία δεν έχουν επιχορηγηθεί για εξόφληση οφειλών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι προμηθευτές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε έγγραφα διαμαρτυρίας, τα οποία κατατίθενται από τους προμηθευτές στο υπουργείο, αυτό απαντά ότι τα νοσοκομεία είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν. Από πού όμως;
Έχουν ακόμη δημιουργηθεί καρτέλ στην προμήθεια του οξυγόνου. Σε όλες τις προσπάθειες για συμμετοχή και των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διάθεση οξυγόνου, υπήρξε άρνηση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπογράφονται συμβάσεις με τη μία εταιρεία σε τιμές που είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε να είναι.
Θέλω ακόμη να αναφερθώ και σε μία απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας, με την οποία ιδρύονται Δημόσια Ι.Ε.Κ. σε ολόκληρη τη Χώρα, αλλά στα οποία δεν περιλαμβάνεται η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Π.Γ.Ν. Τρίπολης. Μια Σχολή η οποία λειτουργεί από το 1987, εξυπηρετεί τους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας & Ηλείας και διαθέτει ιδιόκτητο υπερσύγχρονο κτήριο, πλήρη εξοπλισμό και άριστη οργάνωση. Σχολή, η οποία αποτελεί για το Νομό μας μια μικρή κοιτίδα αναβάθμισης και πολιτισμού και η λειτουργία της δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Η λογική να καταργούνται επιμέρους σχολές και να λειτουργεί μία κεντρική σχολή είναι αντίθετη στη λογική αποκέντρωσης, την οποία θεωρούμε ως τη μόνη λύση εξυγίανσης του συστήματος υγείας, αφού η εγγύτητα των τοπικών αυτοδιοικήσεων των αποκεντρωμένων νομών με τους πολίτες εξασφαλίζει καλύτερες υπηρεσίες και βελτιστοποίηση του δημοκρατικού ελέγχου.
Είμαι πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας και να επιχειρήσει βαθιές τομές προκειμένου να ανανήψει ο ασθενής που δεν είναι άλλος από το κοινωνικό μας Κράτος.
Στη διάθεσή σας,
Εύη Τατούλη,
Νομικός
Πολιτευτής Αρκαδίας»

3 σχόλια

 • θου κυριε
  θου κυριε Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 09:52 Σύνδεσμος σχολίου

  H Εύη θα είναι πάντα εκεί μπροστάρης σε όλους τους αγωνες γιατί η Εύη πρέπει να γίνει σπρώχνοντας βουλευτής ! η ΕΎΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΈΙΤΕ θα αφήσει εποχή ναι η Εύη γιατί και οι λαιτ πολιτικοι εχουν ψυχη σε λαιτ καιρους με τις υγείες μας!

 • δοξάστε με
  δοξάστε με Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 23:51 Σύνδεσμος σχολίου

  Κατόπιν ενεργειών μου ο προθυπουργός θα ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανιστές. Για να ειμαι ειλικρινής βοηθησε και η πολιτευτής αρκαδίας και στην δική μου προσπάθεια! !!!!!!!?

 • Η Τατούλη το έκανε!!!!!
  Η Τατούλη το έκανε!!!!! Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 15:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Κάτι για το Ζαχαριά που έκανε επερώτηση για το θέμα? Όλο δηλαδή είναι παρέμβαση της Τατούλη? Δικό της "κατόρθωμα" μόνο? Αλλά βλέπεις ο Ζαχαριάς πήγε γι' αυτά στον Υφυπουργό, η Ευη Υπουργό!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...