Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υποχρεωτικές για όλους οι προληπτικές εξετάσεις καρκίνου!

Υποχρεωτικές για όλους οι προληπτικές εξετάσεις καρκίνου!
Με στόχο να δοθεί περισσότερη έμφαση στην πρόληψη και να περιοριστούν οι πολυδάπανες θεραπείες, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στο να καταστήσει υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις συχνές μορφές καρκίνου.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς, αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα είναι επιβεβλημένη η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.
«Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις εξετάσεις αυτές και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή, την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν» εξηγεί ο υπουργός Υγείας και επισημαίνει ότι στόχος είναι να προλαμβάνονται ο καρκίνος του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου, για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

3 σχόλια

  • Στα τσακίδια!
    Στα τσακίδια! Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 15:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι, υποχρεωτικές και να τις πληρώνει κιόλας ο κόσμος? Δεν πάνε καλά οι τύποι! Τα έχουν χαμένα! Και είναι δυνατόν να ψάχνουν με αυτό αφορμή να μην καλύπτουν ασφαλισμένους αν αρρωστήσουν? Πρωτοφανή πράγματα! Κι έχουμε να δούμε ακόμα με δαύτους.........Ευτυχώς όμως θα ξεκουμπιστούν σύντομα όπως φαίνεται.

  • Καλά κρασιά
    Καλά κρασιά Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 13:16 Σύνδεσμος σχολίου

    "Υποχρεωτικές" σκέτα δεν λέει τίποτα... Κάνε τις υποχρεωτικές και ΔΩΡΕΑΝ στα νοσοκομεία και στις δομές του ΕΟΠΥ να σου βγάλω το καπέλο. Θες 250-300 ευρώ στην καλύτερη για να τις κάνεις όλες αυτές (και μάλιστα όταν γράφονται).

  • Και που σαι ακόμα......
    Και που σαι ακόμα...... Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 11:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Υποχρεωτική κολονοσκόπηση, και...κλύσμα μη σας πω, να κάνετε όλοι εκεί στο υπουργείο μπας και ξελαμπικάρετε! Άντε γιατί το παραξηλώσατε!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...