Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όγκος σχεδόν 2 κιλών αφαιρέθηκε από το κεφάλι Ινδού (εικόνες)

Όγκος σχεδόν 2 κιλών αφαιρέθηκε από το κεφάλι Ινδού (εικόνες)

Η ιστορία του 31χρονου Santlal Pal από τη Βομβάη της Ινδίας έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο, καθώς μετά από από ένα χειρουργίο 9 ωρών, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Nair κατάφερε να αφαιρέσει επιτυχώς τον μεγαλύτερο όγκο που έχει αφαιρεθεί ποτέ από κεφάλι ασθενούς.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του 31χρονου άντρα, ο όγκος ζύγιζε 1,8 κιλά, ενώ κατά την διάρκεια της επέμβασης αφαίρεσής του από το πίσω μέρος του κεφαλιού Pal, χρησιμοποιήθηκαν 11 ολόκληρες μονάδες αίματος για να κρατηθεί στη ζωή.

 
 
 
Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute

Ο Pal, που διατηρεί κατάστημα στην επαρχιακή πόλη Uttar Pradesh, είχε διαγνωστεί με τον όγκο πριν από 3 χρόνια, όμως οι εκτιμήσεις των γιατρών από 3 νοσοκομεία της γενέτειράς του είχαν χαρακτηρίσει την υπόθεση ως μη ιάσιμη, εξαιτίας τόσο του σημείου που είχε αναπτυχθεί ο όγκος αλλά και λόγω του τεράστιου μεγέθους του.

Ο 31χρονος, μάλιστα, είχε χάσει εντελώς την όρασή του κι από τα 2 μάτια, εόμως μετά την επιτυχή έκβαση της επέμβασης, οι γιατροί αισιοδοξούν ότι θα επανέλθει.

Ο Pal έμεινε στο χειρουργίο για 7 συνεχόμενες ώρες, ενώ η επέμβαση πραγματοιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, χαρίζοντας μία καινούργια ζωή στο άτυχο Ινδό.

http://www.gazzetta.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...