Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελία – Κινδυνεύουν οι ζωές νεφροπαθών

Καταγγελία – Κινδυνεύουν οι ζωές νεφροπαθών

Η Ε.Σ.ΑμεΑ σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εκφράζει την οργή και αγανάκτηση της για πολιτικές και μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών.

Η αγανάκτηση μετατρέπεται σε οργή από τη στιγμή που η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) εφαρμόζει διαδικασίες οι οποίες ουδεμία σχέση με κανένα θεραπευτικό και ιατρικό πρωτόκολλο ούτε και της τελευταίας τριτοκοσμικής χώρας.

Η επιλογή πλέον της θεραπευτικής αγωγής δεν κρίνεται από το θεράποντα ιατρό αλλά επιβάλλεται μέσω προφορικών εντολών στελεχών της ΕΠΥ, που κατ’ αυτό τον τρόπο απαξιώνουν την ίδια την επιστημονική τους διαδρομή.

Είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε προσπάθεια ικανοποίησης δημοσιονομικών στόχων να γίνεται σε βάρος της ίδιας της ζωής ατόμων με βαριές αναπηρίες όπως είναι η νεφροπάθεια τελικού σταδίου. Το φίλτρο αιμοκάθαρσης δεν είναι απλό αντιβιοτικό για την αντιμετώπιση μιας συνήθους ίωσης για να αλλάζει σε κάθε συνεδρία του αιμοκαθαρόμενου, ούτε είναι δυνατόν να επιλέγονται τέτοιου είδους υλικά από διοικητικούς υπαλλήλους χωρίς μάλιστα να τηρείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο προδιαγραφών για την ποιότητά τους.

Μόνο κριτήριο η μείωση του κόστους! Αυτό εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για την ίδια τη ζωή του αιμοκαθαρόμενου (πτώση της αρτηριακής πίεσης, ουραιμικό στρες από μη καλή κάθαρση, καταστροφή των αγγείων κ.α.) .

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να σταματήσει ΤΩΡΑ αυτή η απαράδεκτη αντιμετώπιση στο ζήτημα της προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης, προτού θρηνήσουμε θύματα από μία επιεικώς απαράδεκτη, τυχάρπαστη και τυχοδιωκτική πολιτική για την υγεία!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...