Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δρ. Μαρία Λεβέντη | Η σιδηρά κυρία της έμπνευσης!

Δρ. Μαρία Λεβέντη | Η σιδηρά κυρία της έμπνευσης!

Η Δρ. Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος – ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας. Μαζί με τον σύζυγό της, Δρα. Ιωάννη Καρλαούζο, έχουν εμπνευστεί την 1η ελληνική μέθοδο αυτοβελτίωσης. Έχουν ιδρύσει τη Σχολή "Σφαιρικής Αντιληπτικότητας" την οποία παρακολουθούν εκατοντάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών.

Η μέθοδος έχει αναγνωριστεί από την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα και της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της Επίτιμου Διδάκτορος στη Συμβουλευτική Ψυχολογία για την προσφορά της στην επιστήμη.

Η εταιρία «ΜΥΡΕΣ» που έχει ιδρύσει στην Ελβετία, έχει κάνει παγκόσμια γνωστή τη μέθοδο μέσα από τα σεμινάρια πολιτιστικού τουρισμού.

Η "Σφαιρική Αντιληπτικότητα" είναι η 1η ελληνική μέθοδος αυτοβελτίωσης, έχει δώσει σε χιλιάδες ασκούμενους τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν οι ίδιοι τη δύναμη που κρύβουν μέσα

τους. 

Έχει εμπνευστεί το σεμινάριο "Fight to Win" για όλους όσους θέλουν να βγουν νικητές της ζωής! Ακόμα και για αυτούς που δεν πιστεύουν ότι τα πράγματα στη ζωή τους μπορούν να βελτιωθούν… θεαματικά!

Το πρώτο της βιβλίο «Φαντασία, η Μεγάλη Ντίβα» έγινε best-seller μέσα σε 6 μήνες! 

Η Έλλη Αρτοπούλου την συνάντησε στα γραφείο της «Σφαιρικής Αντιληπτικότητας» για μια ξεχωριστή συνέντευξη!

 

  • Η αφετηρία για την ευτυχία του ανθρώπου ποια είναι τελικά;

Στη ζωή του συνήθως ο άνθρωπος βιώνει σταγόνες ευτυχίας. Στιγμιαίες σκηνές που μετατρέπονται σε ευχάριστες αναμνήσεις.

Για να μετατραπούν όμως σε διαστήματα διαρκείας η αφετηρία είναι η έντονη επιθυμία.

Με απλά λόγια όποιος βαθιά μέσα στην ψυχή του επιθυμεί να βρει την ευτυχία και είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για αυτό αργά η γρήγορα θα τη συναντήσει.

  • Τι σημαίνει για εσάς «ζωή»;

Ζωή για μένα σημαίνει κίνηση. Κινούμαι και εξελίσσομαι άρα υπάρχω και είμαι χρήσιμος.

Η στασιμότητα οδηγεί στη φθορά και η φθορά στο θάνατο.

  • Η Σφαιρική αντιληπτικότητα τι πρεσβεύει; Σε ποιους ανθρώπους απευθύνεται;

Η Σφαιρική Αντιληπτικότητα πρεσβεύει την εξέλιξη τόσο στη σκέψη όσο στα συναισθήματα και στις πράξεις. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν έναν τρόπο με βήματα και μέθοδο να αλλάξουν τη ζωή τους.
  • Στην παρουσίαση του Ινστιτούτου της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας αναφέρατε πως σκοπός της ζωής σας είναι να ανοίγετε νέους δρόμους σκέψεις στους ανθρώπους με στόχο την ευτυχία τους! Αν ανατρέξετε στο παρελθόν και στην παιδική σας ηλικία, υπήρξαν «σημάδια» που προμήνυαν την επιθυμία σας;

Ναι φυσικά. Από μικρό παιδί ήθελα να βοηθάω τους συμμαθητές μου να κάνουν τη μαθητική τους ζωή πιο εύκολη. Μου άρεσε να εφευρίσκω εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τόσο των συναισθηματικών όσο και των επικοινωνιακών αλλά και των μαθησιακών. Δεν άντεχα να τους βλέπω να υποφέρουν χωρίς να παίρνουν θέση και να διεκδικούν τα θέλω τους.

  • Θυμάστε, έστω κι έναν άνθρωπο που σας συμβούλεψε ή σας έκανε μια ερώτηση την οποία ακόμα την κρατάτε σαν «φυλαχτό»;

 

Η γιαγιά μου ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος. Καλοσυνάτος, πράος, με πολλή αγάπη στην καρδιά της αν και πολύ ταλαιπωρημένη.

Από αυτή διδάχτηκα την συγχώρεση «Μην κρατάς κακία» μου έλεγε, ακόμα και αν έχεις δίκιο. Μάθε να καταλαβαίνεις και να ερμηνεύεις τις πράξεις των ανθρώπων. Αυτός που προσπαθεί να σε πληγώσει έχει πληγωθεί περισσότερο από κάποιον άλλο. Σπάσε αυτή την αλυσίδα εκδίκησης όταν και όποτε μπορείς.

 

IMG 8764

 

  • Fight To Win – Το σεμινάριο που μεταμορφώνει την οπτική που αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος την ζωή του! Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

 

Το Fight to Win το εμπνευστήκαμε μαζί με τον Ιωάννη , το σύζυγο και συνεργάτη μου, με σκοπό να το διδάξουμε στην Αρχαία Ολυμπία στα πλαίσια ενός διήμερου σεμιναρίου για το Ολυμπιακό πνεύμα.

Το σύνθημα Γρηγορότερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα που έλεγαν οι επίδοξοι Ολυμπιονίκες στην Αρχαία Ελλάδα έγινε η κινητήρια δύναμη για τους σύγχρονους πρωταθλητές της ζωής μέσα από αυτό το σεμινάριο.

Ναι το Fight to Win οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αναβάθμιση του λογισμικού ή ακόμα και σε μεταμόρφωση.

Μία είναι όμως η απαραίτητη προϋπόθεση για να την πετύχει κάποιος. Η θέληση για εξέλιξη!

  • Οι 8D διαστάσεις του εγκεφάλου τώρα και σε βιβλίο! Πως μπορεί να φανεί πρακτικά ωφέλιμο στον άνθρωπο όταν το διαβάσει;

 

Με απλά βήματα το βιβλίο αυτό έχει πολλά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές έτσι ώστε να ξέρεις από που να ξεκινήσεις για να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει στη ζωή σου.

Οι 8 διαστάσεις είναι ένα εύχρηστο διαγνωστικό εργαλείο που σε βοηθάει εύκολα και πρακτικά να βάλεις διάγνωση, να βρεις την αιτία του προβλήματος.

Φυσικά όταν βάλεις σωστή διάγνωση η ¨θεραπεία-λύση¨ εμφανίζεται μπροστά σου.

  • Εάν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, τι θα αλλάζατε;

 

Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή μου αν είχα κάνει κάποιες άλλες επιλογές στο παρελθόν. Όμως χωρίς αυτές τις αποφάσεις δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα.

Ένα πράγμα θα ήθελα μόνο να άλλαζα ¨Τον παραπανίσιο πόνο από προδοσία¨

Δεν βρίσκω άλλωστε κάποια χρησιμότητα ούτε στην προδοσία ούτε στις πληγές που αφήνει.

  •  Υπάρχει τελικά μυστικό για την «ευτυχία»;

 Ναι υπάρχει. ¨Μην τα παρατάς¨.

  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον άνθρωπο;
Οι υποθέσεις που κάνει. Υποθέτει, νομίζει και χωρίς έρευνα και στοιχεία αποφασίζει. Όποτε κατά 99% οι αποφάσεις αυτές είναι λάθος.
  • Η «δύναμη της προσφοράς» τι συνέπειες έχει στην ανθρωπότητα;
Τεράστιες. Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα αλλάξει όταν αποφασίσουμε να προσφέρουμε από το υστέρημά μας και όχι από το περίσσευμά μας.
  • Η δική σας κινητήριος δύναμη ποια είναι;

 Η ¨αγαπητική αγάπη¨. Είναι η αγάπη με συνείδηση χωρίς περιττές προσδοκίες αλλά με επίγνωση και αποδοχή της αντικειμενικής πραγματικότητάς.

  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο σας που θέλετε να πραγματοποιήσετε;

 Να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν τι μπορούν. Γιατί μπορούν περισσότερα από ότι νομίζουν.

  • Να ζεις για το σήμερα; Ή να δουλεύεις για το αύριο;
Και για τα δυο. Ζεις σήμερα όσο καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα μπορείς αλλά χτίζεις και προοπτικές για ένα ακόμα καλύτερο αύριο.
  • Τα ταξίδια του μυαλού ή τα ταξίδια της πραγματικότητας είναι πιο χρήσιμα για την αυτογνωσία του ανθρώπου;

Όλα τα ταξίδια είναι χρήσιμα. Τα ταξίδια του μυαλού διευρύνουν την αντίληψη. Τα ταξίδια της ψυχής κάνουν πιο πλούσιο τον ψυχικό μας κόσμο ενώ τα ταξίδια αναψυχής σε γεμίζουν με εμπειρίες και αναμνήσεις.

Προσωπικά  έχω ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους αλλά δεν έχω χορτάσει. Όμως το όνειρο μου είναι να προλάβω να ταξιδέψω και έξω από τη γη…γιατί όχι η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία πια.

  • Γιατί οι άνθρωποι να μπουν στην διαδικασία να δουλέψουν σκληρά για μια … αυτογνωσία;

Κανείς δεν χρειάζεται να δουλεύει σκληρά. Η δουλειά εμπεριέχει μέσα της την έννοια της δουλείας.

Το να εργάζεσαι όμως συστηματικά και μεθοδικά για να ελευθερώσεις το πνεύμα σου είναι ανάγκη για μένα. Την αυτογνωσία την βρίσκει κάποιος που περπατάει πάνω σε αυτή την ανάγκη. 

  • Κλείνοντας, θα ήθελα να μου εκφράσετε αυτό που θα σκεφτείτε πρώτα… Εάν ήσασταν πάνω σε μια σκηνή με κοινό όλη την ανθρωπότητα και είχατε μόνο 2 λεπτά για να παραδώσετε έμπνευση, τι θα λέγατε;

Θεωρώ πως ο μεγαλύτερος πόνος που βιώνει ο άνθρωπος έχει σαν αιτία την διαστρεβλωμένη αντίληψη για την αγάπη . Μας έμαθαν να αγαπάμε με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα πολλά εγκλήματα να γίνονται στο όνομα της. Εγκλήματα και μεταφορικά αλλά και πραγματικά.

Αν κάποτε μού δινόταν η ευκαιρία να μιλήσω στην ανθρωπότητα λοιπόν, θα μιλούσα για την αληθινή αγάπη την αγαπητική.

Αυτή που δεν προϋποθέτει πόνο για να υπάρξει.

Αυτή που δεν έχει παρενέργειες το θυμό, τη ζήλεια, την εκδίκηση και το φθόνο. Αυτή που σε οδηγεί στην γαλήνη και στην πληρότητα.

Είναι εφικτή αυτή η αγάπη όμως;

Υπάρχει η είναι μία ουτοπία;

 Ή μήπως είναι αδιάφορη μια τέτοια μορφή αγάπης;

Το κενό που βιώνει ο καθένας από μας μέσα του εξαιτίας της έλλειψης του βιώματος της αληθινής αγάπης οδηγεί εντέλει και στην αντίληψη του τι είναι αγάπη.

Ποτέ δεν είναι αργά για να γεμίσει κάποιος αυτό το κενό. Αρκεί να αποφασίσει να  κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ραχοκοκαλιά της αγάπης είναι η εμπιστοσύνη.

Αναρωτήσου πόσο εμπιστεύεσαι και θα καταλάβεις πόσο αγαπάς.

Αν δεν σου αρέσει αυτό που βιώνεις απλά άλλαξε τον εστιασμό της προσοχής σου και άρχισε να δημιουργείς σχέσεις εμπιστοσύνης. 

«Κάθε φορά που συναντώ ανθρώπους σαν την Δρα. Μαρία Λεβέντη η αισιοδοξία μου, πως η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο ανεβαίνει στα ύψη!

Διότι για εμένα η ουσιαστική επικοινωνία είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορεί να αποκτήσει κανείς! Μα, το πιο σημαντικό είναι πως για να φτάσεις σε αυτόν τον προορισμό, θα πρέπει η «αφετηρία» να είσαι εσύ ο ίδιος!

Η Δρ. Μαρία Λεβέντη παραδίδει απλόχερα έμπνευση για υγιή σκέψη, προβάροντας ο κάθε ένας από την δική του οπτική ποιους τρόπους θέλει και μπορεί να υιοθετήσει για μια όμορφη καθημερινότητα!

Ακόμα, θυμάμαι αυτή την φράση της… Ακόμα θυμάμαι πως ένιωσα, όταν την πρωτοάκουσα… Τελικά… Τι ζητάμε όλοι; Μια αγκαλιά! Πόση αλήθεια και πόση ευτυχία κρύβει αυτή η φράση της;

Εσύ, εσείς που πραγματικά είστε έτοιμοι να βγείτε νικητές, ακολουθήστε την! Το ταξίδι αυτό, σας υπόσχομαι θα σας γνωρίσει νέους δρόμους ευτυχίας!»

Έλλη Αρτοπούλου

 

13166011 997439673684584 314967960052701369 n

 

Ακολουθήστε την:

Facebook Εδώ!

You Tube  Εδώ!

Επίσημο site  Εδώ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...