Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαθρεπιβάτες της αριστεράς και της εξουσίας; | Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπεντεβής

Λαθρεπιβάτες της αριστεράς και της εξουσίας; | Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπεντεβής

61710618 614308582311646 5863214285613694976 nΠολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί οι απαρτίζοντες την «για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» μου θυμίζουν τους «κολασμένους της γης».

Να γιατί:

Όπως ακριβώς ο Frantz Fanon περιέγραψε τους πρώην σκλάβους της Αφρικής στους Ευρωπαίους αποικιοκράτες, τους καταπιεσμένους, τους εγκλωβισμένους στα ανθρώπινα συμπλέγματά τους, εξαιτίας της σχέσης τους με την εξουσία να συνωστίζονται στα νέα δικά τους πλέον κέντρα εξουσίας για να ανέλθουν κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά στις ανεξάρτητες πλέον χώρες τους, να εμφανίζουν χειρότερο μένος μέχρι φυλετικών πολέμων και αλληλοεξόντωσης, το ίδιο ακριβώς ταιριάζει στην περιγραφή της για πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης.

Ως πολίτης αισθάνομαι ότι με μισούν, με φθονούν, θα χαρούν, αν καταφέρουν να με καταστρέψουν. Βλέπω το σχέδιο κατάληψης της εξουσίας ότι είχε εκπονηθεί εδώ και χρόνια. Λειτούργησαν λάθρα, απόκρυφα, τολμώ να πω, ύπουλα τόσο ώστε ξέφυγαν της προσοχής των αγαθών ιδεολόγων της αριστεράς, των ψηφοφόρων τους. Η μέθοδός τους ήταν ληστρική, καπελώθηκαν την Σταλινική στρατηγική, χωρίς ηθικά ερείσματα, χωρίς αναστολές. Ηθική και Ακεραιότητα, αξίες πανανθρώπινες, υπαρξιακές, είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτούς. Μέθοδοι Μακιαβέλι, σκοπός τους η εξουσία «πάση θυσία» με όλα τα μέσα: ο «Ηγεμών» για να επιτύχει τους στόχους του χρησιμοποιεί τα πάντα…

Οι αντιφάσεις τους είναι άνευ όρων και άνευ ορίων. Τη ρήση που επικράτησε επί αιώνες «πας μη Έλλην βάρβαρος», πάνω στην οποία κατά ένα μέρος στηρίχθηκε όλη η Μακεδονική Αυτοκρατορία του Φιλίππου Β’ και του Μ. Αλεξάνδρου, την μετέτρεψαν σε «πας μη δικός μας είναι φασίστας, τραμπούκος, αλήτης κλπ.».

Η συνθήκη των Πρεσπών μετέτρεψε σε Μακεδόνες πάντας τους βαρβάρους και τους Μακεδόνες σε εθνικιστές, ακροδεξιούς τραμπούκους, φασίστες!

Ο Πλάτων στον «Πρωταγόρα» θεωρεί πως για να λειτουργήσει η πολιτεία και η κοινωνία κατά κύριο λόγο χρειάζονται δύο αξίες, η αιδώς και η δίκη, για να στολίζουν και να συνδέουν την πολιτεία. Ζητούν συνεχώς συναίνεση, στήριξη. Συμφωνώ απολύτως. Χωρίς συναίνεση και συμπόρευση δεν θα επιτύχουμε. Όμως, αιδώς, κύριοι! Πώς θα επιτευχθεί αυτός ο σκοπός όταν αυτοί δεν σέβονται και δεν φοβούνται κανέναν, υποτιμούν τους πάντες, επεμβαίνουν ωμά στη Δικαιοσύνη, την ύψιστη αξία της Δημοκρατίας, επιβάλλουν τη βούλησή τους αγνοώντας ότι στην Αρχαία Αθήνα ο συκοφάντης, όταν ο συκοφαντημένος απεδείκνυε την αθωότητά του, ετιμωρείτο αυστηρά! έλεος, κύριοι!

Συνιστώ σε όλους να αφήσουν για λίγο τον Marx και τη Βενεζουέλα και να καταφύγουν στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι οποίοι είπαν τα πάντα σχετικά με την ευνομούμενη πολιτεία και την ποιότητα των πολιτών που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της.

Αλλά τι μπορώ να περιμένω από μία κυβέρνηση η οποία, ενώ ο Θουκυδίδης διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των πολιτισμένων χωρών, κατάργησε τον Επιτάφιο του Περικλή; Ποιος είναι ο στόχος τους; Δεν μπορώ να σκεφθώ τίποτε άλλο παρά ένα σχέδιο που αποβλέπει στον αφελληνισμό και τον εθνομηδενισμό. Αν κάνω λάθος και έχουν κάτι άλλο στο νου τους, παρακαλώ να με ενημερώσουν για τη φιλοσοφία της εκπαιδευτικής τους μεταρρύθμισης. Στο άρθρο του Συντάγματος, το σχετικό με τον σκοπό της δευτεροθάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρεται ότι ο στόχος της εκπαίδευσης είναι η διαμόρφωση ελευθεροφρόνων πολιτών, ικανών να αποφασίζουν για τα κοινά. Θεωρούν ότι αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση ωρών Φυσικής, Μαθηματικών, Γλώσσας και την εισαγωγή άλλων μαθημάτων;

Δικαίως, επομένως, διατυπώνω ερωτήματα του τύπου:
Ποια είναι η ιδεολογία της Αριστεράς που λένε ότι εκφράζουν;
Τη γνωρίζουν και δεν την εφαρμόζουν;
Την αγνοούν;
Έχουν άραγε ιδεολογία;
Αν έχουν, τότε πώς συνεργάζονται με ακροδεξιούς, αποτυχημένους κλπ;
Πώς θεωρούν εαυτούς αριστερούς, όταν συναλλάσσονται εντελώς και αποφασίζουν κατ’ επιταγή της Δύσης, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ;

Θράσος, ρητορικά κόλπα και ψέματα είναι τα επικοινωνιακά τους εργαλεία. Θεωρούν δε εαυτούς τόσο ευφυείς ώστε υποτιμούν πλήρως τους ψηφοφόρους, τους πολίτες, γιατί χάρις σε μια οργάνωση σκαρφάλωσαν από τα κάγκελα των σχολείων και τις καταλήψεις στην εξουσία!

Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά: όλα τα στελέχη της αντιπολίτευσης, μείζονος και ήσσονος, είναι διεφθαρμένα, διαπλεκόμενα, μετέχουν στα μεγαλύτερα σκάνδαλα «από της συστάσεως του Ν.Ε. κράτους», ενώ τα στελέχη του, όταν ερωτώνται για σκάνδαλα των δικών τους ανθρώπων, απαντούν με μένος και θράσος «δεν γνωρίζω, ερευνάται η υπόθεση, αν υπάρχει » γενικώς και αορίστως. Το άκρον άωτον ήταν το συνέδριο στο Γαλάτσι: υψώθηκε η πράσινη σημαία της πράσινης αριστεράς! Πάντα πίστευα, ανεξάρτητα από τη δική μου ιδεολογία, ότι η αριστερά είχε πάντα έναν σοβαρό αξιακό προσανατολισμό. Δύο επομένως τινά συμβαίνουν, ή η Αριστερά άλλαξε τον προσανατολισμό της ή η Αριστερά του Τσίπρα είναι κάτι άλλο που ακόμα το ψάχνουν.

Κατά τον Θουκυδίδη, η Δημοκρατία, για να λειτουργήσει, γιατί είναι ένα πολύ εύθραυστο πολίτευμα που εύκολα μπορεί να εκπέσει σε αναρχία, τυραννία, απαιτεί πολίτες σε διαρκή εγρήγορση. Πώς όμως ο πολίτης αυτής της χώρας θα σκεφθεί ότι πρέπει να έχει διαρκώς υπό παρατήρηση και έλεγχο τους πολιτικούς όταν αντιμετωπίζει την οικονομική δυσπραγία και δεν έχει την απαιτούμενη σωματική και ψυχική δύναμη να υπερβεί τα προσωπικά-οικογενειακά-εργασιακά του προβλήματα και να αγρυπνά για το πολίτευμα; Υποτίθεται ότι οι κυβερνώντες είναι και Μαρξιστές, άρα γνωρίζουν καλά ότι όταν ο πολίτης πεινά αφήνει ελεύθερους τους πολιτικούς να ρυθμίζουν τις τύχες του. Αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση, οι πολίτες να κοιμούνται και οι κυβερνώντες να αλωνίζουν και να αλώνουν τα πάντα. Άλωσαν σε μία νύχτα και το καράβι της Αριστεράς, ως πειρατές, και επιβιβάσθηκαν σ’ αυτό χωρίς εισιτήριο, χωρίς διαπιστευτήρια, λάθρα με κουκούλες. Είναι οι λαθρεπιβάτες της Αριστεράς. Ας μην τους επιτρέψουμε να γίνουν και λαθρεπιβάτες της εξουσίας.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Μια φράση μόνο: Τρικυμία εν κρανίω.!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...