Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόταση Σαββάκη | Να ανακηρυχθεί η Τρίπολη σε "Εθνεγέρτιδα πόλη"

Πρόταση Σαββάκη | Να ανακηρυχθεί η Τρίπολη σε "Εθνεγέρτιδα πόλη"


του Σάββα Σαββάκη πρ. αντιδημάρχου

Κορυφαίο γεγονός κατά τον πρώτο χρόνο του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αποτελεί η άλωση της Τριπολιτσάς, αυτό το εμβληματικό στρατήγημα του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που είχε ως αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί από τους αγωνιστές του ΄21 το βασικό κέντρο των Τούρκων στον Μοριά.

Ο αντίκτυπος που προκλήθηκε, ενέπνευσε και τόνωσε το ηθικό των Ελλήνων, εξυψώθηκε στη συνείδησή τους και η επανάσταση πήρε καθολικότερο χαρακτήρα. Και το σπουδαιότερο, η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς οδήγησε στην ευόδωση της Εθνεγερσίας.Επομένως και αποδεικνύεται ιστορικά, η Τριπολιτσά αποτέλεσε την εθνεγερτική αφετηρία στην πορεία της Ελληνικής επανάστασης, τον καθοριστικό σταθμό στην εδραίωση και εξέλιξη του αγώνα. 

Για τον λόγο αυτό, πέραν των προς προγραμματισμό εκδηλώσεων από 1-1-2021 για την συμπλήρωση των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θεωρώ πως η ιστορία επιτάσσει να προσδοθεί στην Τρίπολη ο χαρακτηρισμός της πόλης της Εθνεγερσίας.

Την πρωτοβουλία αυτή, προτείνω να αναλάβουν οι κκ Βουλευτές του Νομού Αρκαδίας, καταθέτοντας πρόταση νόμου περί ανακήρυξης της Τρίπολης σε «ΕΘΝΕΓΕΡΤΙΔΑ ΠΟΛΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».
Τρίπολη 17-9-2019



Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...