Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ιεροσύνη, χθες και σήμερα | Γράφει ο Βασίλης Χαρμπής

Ιεροσύνη, χθες και σήμερα | Γράφει ο Βασίλης Χαρμπής

 

       Ζούμε σε δύσκολα κατοχικά χρόνια. Σε χρόνια που το σύνολο των φρουρών του έθνους, που είναι ο Στρατός και η Εκκλησία, έχουν δυστυχώς προσκυνήσει. Έχουν προσκυνήσει και έχουν δηλώσει υποταγή σε ένα πολιτικό καθεστώς, το οποίο κάθε μέρα που περνάει ξεπουλάει τα ιδανικά και τις πατρογονικές αξίες μας. Ως εκ τούτου μας οδηγεί εθνικά, κοινωνικά και πνευματικά όλο και περισσότερο βαθιά στο σκοτάδι της σκλαβιάς .
        Παρατηρούμε λοιπόν στις μέρες μας, τις δουλικές πολιτικές μαριονέτες της χώρας μας , που άλλοι εξωτερικοί παράγοντες τις «κινούν» και τις καθοδηγούν , να μας δίνουν το δικαίωμα να φωνάζουμε ότι «πεινάμε» και αυτό το βαφτίζουν ελευθερία και δημοκρατία. Συνέλληνες δεν είναι αυτή ελευθερία… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι να μη φοβάσαι να περπατήσεις στο δρόμο τη νύχτα, να μπορείς να κοιμάσαι τα βράδια με ανοιχτά παράθυρα, να μπορείς να πεις με επιχειρήματα την άποψή σου χωρίς να σε συλλάβουν για δήθεν ρατσισμό, μόνο και μόνο επειδή αποκαλύπτεις με αυτά που λες τις διεθνείς «λοβιτούρες» του συστήματος.  
     Μέσα σε αυτά τα δύσκολα κατοχικά χρόνια και την επιλεκτική δημοκρατία που ζούμε, μου δίνει ελπίδα ένα γεγονός. Παρατηρώ ότι όπως στην Τουρκοκρατία ένα μεγάλο μέρος της Ιεροσύνης είχε προσκυνήσει, αλλά υπήρξαν σε όλες τις βαθμίδες του εκκλησιαστικού σώματος, υπερήφανοι και αδούλωτοι Μοναχοί, Ιερείς και Αρχιμανδρίτες που στήριξαν το Έθνος, έτσι και σήμερα ανάμεσα στους προσκηνυμένους της ιεροσύνης υπάρχουν και αυτοί που σηκώνουν το ανάστημα της Πίστεως τους και με ταπεινότητα δημιουργούν «κρυφά σχολειά». Τόσο μέσα στην εκκλησία όσο και στις εστίες τους , με τους πύρινους λόγους προς το ποίμνιό τους, σηκώνουν ψηλά το φως της χριστιανοσύνης και της αγάπης προς την πατρίδα, δείχνοντάς μας τον δύσκολο μα όμορφο μονοπάτι προς τον Χριστό και τον Εθνομαρτυρισμό.
      Κατά καιρούς τα φερέφωνα του συστήματος προσπαθούν χρόνια τώρα με λασπολογίες να αμαυρώσουν την Εκκλησία, με δήθεν αμαρτήματα ή και με πράξεις ιερέων που όντως διαπράχθηκαν, αλλά αυτοί ήταν διορισμένοι από το ίδιο το σύστημα εν γνώση του μικρού τους ηθικού υπόβαθρου, οι οποίοι και επιλέχθηκαν προς σήψη του ιερού σώματος της εκκλησίας . Μάταια όμως το πολιτικό σαθρό σύστημα προσπαθεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού μας , γιατί όλοι εμείς οι πιστοί έχουμε τον Φάρο μας …. Έχουμε όλους αυτούς τους ταπεινούς ιερείς που σηκώνουν καθημερινά τον Σταυρό του Χριστού, του Έθνους και τον δικό μας ψηλά.Όπως τα χρόνια της τουρκοκρατίας έτσι και στα τωρινά χρόνια της σκλαβιάς θα τους ακολουθήσουμε και θα φτιάξουμε εκείνη τη μαγιά που θα φέρει την Πατρίδα κοντά στον Χριστό και θα της χαρίσει την Ελευθερία της ξανά.      
                                                                                                                                                                           
Βασίλειος Χαρμπής 
Πολιτευτής Χρυσής Αυγής

1 σχόλιο

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα μας μιλήσουν οι δολοφόνοι της χρυσής αυγής για θρησκεία και χριστιανισμό;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...