Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το θετικό test κορωνοϊού στην Τρίπολη προέκυψε από εργαστήριο της Αθήνας και όχι από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Το θετικό test κορωνοϊού στην Τρίπολη προέκυψε από εργαστήριο της Αθήνας και όχι από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο


Αυτή η σύγχυση που δημιουργήθηκε στην Τρίπολη με τον έλεγχο ασθενούς που αρχικά προέκυψε αρχικά θετικός και κατόπιν αρνητικός στον κορωνοϊό, έχει προκαλέσει μια επιθετική κριτική προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Ποια είναι η όμως πραγματικότητα;

Το δείγμα από τον ασθενή (τρόφιμο μονάδας ψυχικής υγείας) πράγματι λήφθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα (που ήταν θετικό) δεν προέκυψε από το Νοσοκομείο της Τρίπολης, αλλά από την Αθήνα.
Ειδικότερα, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έστειλε το δείγμα σε εργαστήριο της Αθήνας (ΕΚΠΑ), εκεί αναλύθηκε και προέκυψε ότι είναι θετικό.
Στην πορεία, θεωρήθηκε ότι το αποτέλεσμα είναι «ψευδώς θετικό», αφού ακολούθησαν αλλεπάλληλα νέα test στον ασθενή και ήταν όλα αρνητικά.

Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης δεν φέρει καμία ευθύνη για το αποτέλεσμα του πρώτου test. Το Νοσοκομείο ακολούθησε πιστά όλη τη διαδικασία που ορίζει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, έλαβε δείγμα από τον ασθενή, για covid 19 και απέστειλε το δείγμα προς ανάλυση στην Αθήνα.
Αν το αποτέλεσμα ήταν «ψευδώς θετικό», το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, δεν φέρει καμία ευθύνη.
Όταν λοιπόν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει στα «χέρια» του ένα αποτέλεσμα για θετικό test covid 19, οφείλει να προωθήσει το περιστατικό στο Νοσοκομείο Αναφοράς, που δεν είναι άλλο από το Νοσοκομείο της Πάτρας. Όπως και έγινε.

Όλοι εμείς πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο Νοσοκομείο της πόλης μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Από τη Διοίκηση, τους γιατρούς της Πνευμονολογικής και της Παθολογικής Κλινικής, τον Λοιμωξιολόγο Παρασκευά Νίκου, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους.

Δεν είναι δυνατόν από «ήρωες» μέσα στην καραντίνα, ξαφνικά κάποιοι να τους μετατρέψουν σε «εξιλαστήρια θύματα» και να τους στοχοποιούν για ένα λάθος που δεν φέρουν μάλιστα την ευθύνη.

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΠΗΤ
10/6/2020

Πηγή

1 σχόλιο

  • Kapoios periergos
    Kapoios periergos Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν το "περιστατικό" κονομησει τον ιό στο Παναγία η βοήθεια στην Πάτρα ποιος θα ευθύνεται?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...