Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

1,5 εκατομμύριο άνεργοι: 300 χιλ νέοι, 300 χιλ. από Δημόσιο, 400 χιλ. αγρότες, κατασκευές, τρίτος τομέας αγοράς. Σταματήστε την προπαγάνδα ότι ματώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας

1,5 εκατομμύριο άνεργοι: 300 χιλ νέοι, 300 χιλ. από Δημόσιο, 400 χιλ. αγρότες, κατασκευές, τρίτος τομέας αγοράς. Σταματήστε την προπαγάνδα ότι ματώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας

Η προπαγάνδα έχει πετύχει το στόχο της. Τη διαίρεση και το μπέρδεμα. Η διαίρεση οδηγεί στον κανιβαλισμό μεταξύ των αδυνάτων, μεταξύ των εργαζόμενων.

Το μπέρδεμα διαμορφώνει την κοινή γνώμη, τη γενική Βούληση και το Δημόσιο συμφέρον. Οι δημοσιογραφίσκοι οδηγούν τις εξελίξεις, από τους οποίους βασικοί πρωταγωνιστές “κατέχουν” εκπομπές και ώρες μεγάλης τηλεθέασης. Βασική τους γραμμή ή ιδεολογία; Όλοι οι άνεργοι προέρχονται από τον Ιδιωτικό τομέα. Για τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους κανείς δεν έκλαψε, ούτε έκανε κάποια κινητοποίηση. Οπότε ας απολυθούν 15 χιλιάδες “μόνο” Δημόσιοι υπάλληλοι.

Δυστυχώς αυτή την απλοϊκή λογική την υιοθετεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Πιστεύει ότι πρέπει να “τιμωρήσει” το Δημόσιο τομέα. Ως άλλος Θάτσερ πιστεύει ότι η λέξη “μεταρρύθμιση” σημαίνει απορρύθμιση και η λέξη “Ελευθερία” σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Μακάρι η ιδεολογία τους να τους οδηγεί εκεί και να πιστεύουν αυτά που λένε και κάνουν. Η Νέα Δημοκρατία όμως δεν ήταν ποτέ Νεοφιλελεύθερη. Το ίδιο αυτό κόμμα και ο αρχηγός υμνούσαν πριν 1,5 χρόνο τις κεϋνσιανές πολιτικές και το ρόλο του Κράτους, στα Ζάππεια και όταν ψήφισαν όχι στο πρώτο μνημόνιο. Άρα το μόνο που μένει είναι ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι πρόχειρη. Επιλέγουν σήμερα διάφορα επικοινωνιακά και μόνο μηνύματα, χωρίς περιεχόμενο και χωρίς να τα πιστεύουν – εκτός από τον Στουρνάρα- και προσπαθούν να επιβληθούν στην κοινωνία μόνο με την προπαγάνδα.

Αν μπείτε στο site της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας θα αποκαλυφθεί η μεγάλη αλήθεια. Το 1,5 εκατ. Άνεργοι δεν προέρχεται μόνο από τον Ιδιωτικό τομέα. Μεγάλο κομμάτι του περίπου 1,5 εκατ. προέρχεται από τη μη ενσωμάτωση των νέων έως 35 ετών από το Δημόσιο ή τον Ιδιωτικό τομέα. Οι νέοι προέρχονται από τις δομές της Παιδείας, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια και Μεταπτυχιακά. Έχουν ελάχιστα ένσημα και δεν θεωρούν τον εαυτό τους ότι είναι απολυμένοι αλλά αποτυχημένοι. Ξέρετε πόσο είναι αυτό το νούμερο των νέων; Κοντά στους 300 χιλιάδες. Οι προπαγανδιστές ενσωματώνουν το νούμερο των 300 χιλιάδων νέων ανέργων στον Ιδιωτικό τομέα, για λόγους εντυπώσεων. Πιστεύουν ότι έτσι θα στρέψουν την κοινωνία εναντίον των Δημοσίων υπαλλήλων. Και μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει.

Επίσης ο Δημόσιος τομέας με όλες τις μορφές του και τις επιχειρήσεις του έδινε εργασία και δουλειά σε πολύ μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό, απ' ότι σήμερα. Το 2009 ο Ραγκούσης έδιωξε κοντά στους 150 χιλιάδες σταζιέρς. Επίσης τα επόμενα χρόνια χιλιάδες συμβασιούχοι έργου, εργασίας, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, με έμμεσες συμβάσεις από ιδιώτες, που είναι κοντά στους 300 χιλιάδες. Αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά από πολλά χρόνια εργασίας. Πολλά χρόνια. Δεν θεωρούν τον εαυτό τους ότι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα παρόλο που είχαν Ιδιωτικές συμβάσεις με το Δημόσιο.

Τέλος υπάρχει μεγάλο κομμάτι διαρθρωτικής ανεργίας που προέρχεται από τον αγροτικό τομέα ή τον κατασκευαστικό τομέα ή τον τρίτο τομέα αγοράς (Κοινωνική οικονομία) ή από μαθητική διαρροή λόγω του ότι δεν τελείωσαν τη βασική εκπαίδευση, δηλαδή το Γυμνάσιο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα λιγότερα προσόντα και μάλιστα αν δείτε έχουν και την μεγαλύτερη ηλικία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν τους είχε απορροφήσει ο Ιδιωτικός τομέας, δηλαδή δεν τους είχε βάλει ένσημα, ούτε τους βοήθησε να οργανώσουν τις γνώσεις τους και να θωρακιστούν στην εποχή των μηνημονίων. Θέλω επίσης να αναφέρω και τα εξής: Άλλο ο ελεύθερος επαγγελματίας, άλλο ο μικροεπιχειρηματίας, άλλο ο Ιδιωτικός υπάλληλος, άλλο ο μεγαλοεπενδυτής και ο μεγαλοεπιχειρηματίας. Η ομάδα των ελεύθερων επιχειρηματιών και των ιδιωτικών υπαλλήλων έχει πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά. Όμως πόσοι ήταν πριν την κρίση οι Ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι; Αν το εργατικό δυναμικό ήταν περίπου 5 εκατομμύρια και η εργασία που έδινε ο Δημόσιος τομέας ήταν 1 εκατομμύριο, αν αφαιρέσουμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους χωρίς ΙΚΑ στον κατασκευαστικό τομέα και αυτούς που εξακολουθούν να εργάζονται (ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι) τότε βρίσκεις τους ανέργους του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα. Αν θέλεις. Αν δε θέλεις, τότε απλά προπαγανδίζεις.

Χουζούρης Άκης 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...