Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έλα, μωρέ. Τρίπολη είναι. Ποιος ασχολείται;

Έλα, μωρέ. Τρίπολη είναι. Ποιος ασχολείται;
 

23 Νοεμβρίου 2020. Έντεκα ημέρες πριν. Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοινώνει ότι υπάρχουν κρούσματα στην 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη και ότι δεκάδες φαντάροι είναι σε καραντίνα.

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Άκρα του τάφου σιωπή.

2 Δεκεμβρίου 2020. Σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων των Αθηνών μεταδίδονται ρεπορτάζ για δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στην 124 ΠΒΕ. Το θέμα παίρνει πανελλαδική διάσταση.

Παράλληλα, μεγαλώνει η ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Τρίπολης και σε εκατοντάδες γονείς που έχουν τα παιδιά τους στην 124 ΠΒΕ.
 

Περνούν 24 και πλέον ώρες, από το σάλο που δημιουργήθηκε σε όλο το πανελλήνιο, αλλά τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά.

ΕΟΔΥ, υπάρχει; Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας;
Αντιλαμβάνονται την τεράστια ευθύνη, αλλά και υποχρέωση που έχουν, για να ενημερώσουν ΕΠΙΣΗΜΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ την τοπική κοινωνία, καθώς κι όλους αυτούς τους γονείς που έχουν «λιώσει» από την αγωνία τους;

Ανεπίσημες πληροφορίες, λέει, κάνουν λόγο για 29 κρούσματα. Τα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας που επικαλούνται (επίσης, ανεπίσημη) ενημέρωση από το ΓΕΑ μιλούν για πάνω από 50 κρούσματα. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ κάνει λόγο για πάνω από 40 κρούσματα και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών σε μόνιμο προσωπικό της 124 ΠΒΕ.

Ποιον να πιστέψουμε και ποιον όχι; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
 
Βέβαια, ότι το Κράτος των Αθηνών θεωρεί τους κατοίκους μιας επαρχιακής πόλης, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αυτό το έχουμε συνηθίσει. Αυτό ίσχυε πάντα.
 

Υ.Γ. Αλήθεια, αν εντοπίζονταν 50 και πλέον κρούσματα σε στρατόπεδο της Αθήνας, δεν θα είχε μιλήσει παντού ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να δώσει εξηγήσεις; Δεν είχαν εκδοθεί ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ και το Γενικό Επιτελείο;

Αλλά, εδώ δεν είναι Αθήνα. Είναι Τρίπολη. Ποιος ασχολείται με δαύτους;
 

Μηνάς Αρτόπουλος

Δημοσιογράφος – Μέλος της «Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου» (ΕΣΠΗΤ)
3/12/2020

 

Πηγή κειμένου - https://www.facebook.com/martopoulos/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...