Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κινητικότητα και ακινησία…

Κινητικότητα και ακινησία…

 

Απερίγραπτη κατάσταση επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους περισσότερους δήμους της χώρας μας. Η βεβιασμένη εφαρμογή του Καλλικράτη, με τη μεταφορά πληθώρας αρμοδιοτήτων, η πρόχειρη συνένωση δήμων και οι μεγάλες οικονομικές περικοπές, έχουν οδηγήσει αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους στα όρια τους.

Η πρόσφατη κατάργηση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών επέτεινε το αίσθημα ανασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες, όπου ήδη κυριαρχεί η αγωνία των γονέων για την ανεύρεση παιδικού σταθμού καθώς τα μισά παιδιά αναμένεται να μείνουν φέτος εκτός.

Η κατάσταση ενδέχεται να χειροτερεύσει και άλλο καθώς, στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα του φθινοπώρου ακούγονται πως θα συμμετέχουν οι σχολικές καθαρίστριες και τα ΚΕΠ. Οι πολίτες πάντως βιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της αλλοπρόσαλλης και επικίνδυνης πολιτικής, αφού στα μεγάλα αστικά κέντρα, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, κατακλύζονται ήδη από αυτοκίνητα και μικροπωλητές. Ας ελπίσουμε πως το Σεπτέμβριο, τα αφύλακτα σχολεία δεν θα γίνουν εστία κινδύνου για τα παιδιά μας ή πεδίο δράσης άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Ζούμε απίστευτες στιγμές πολιτικής ανεπάρκειας και προχειρότητας, αφού η πολιτεία  αδυνατώντας να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό του κράτους, φορτώνει συνεχώς τους πολίτες με νέους φόρους και με βεβιασμένα μέτρα προσπαθεί να περιπλανήσει τους δανειστές μας. Η μεταφορά των δημοτικών αστυνομικών, από τους δήμους στη νέα υπό δημιουργία διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης της ΕΛΑΣ, χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος, είναι απλά ένα ακόμα παράδειγμα.

Αλλά και στους ΟΤΑ συνεχίζονται παλιές νοοτροπίες και  πρακτικές που έχουν καταδικαστεί από τη κοινωνία και θα τεθούν σύντομα στο περιθώριο. Οι δημοτικοί άρχοντες πρέπει να αντιληφθούν πως οι εποχές που η  τοπική Αυτοδιοίκηση αναδεικνυόταν σε πρωταθλητή της ανομίας και των ανεπαρκών υπηρεσιών τελείωσε. Σήμερα, κινητικότητα επιδεικνύουν δήμαρχοι της Κεντροαριστεράς που ξεκινούν κοινές πρωτοβουλίες και της Βορείου Ελλάδας που παραιτούνται μαζικά, ενώ περίεργη ακινησία φαίνεται πως διακατέχει τους συναδέλφους τους του νότου, ιδίως στη Πελοπόννησο, καθώς και αυτούς που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς.  Σε μία εποχή αυξημένης κινητικότητας, πρέπει να γνωρίζουν πως σ’ αυτούς θα πέσει το βάρος της ανασυγκρότησης του κράτους και πως η παρατεταμένη ακινησία θα είναι καταστροφική!

Παναγιώτης Καρβελάς

Οδοντίατρος - Ορθοδοντικός

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...