Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλήθεια, τι ρόλο παίζουν οι σύλλογοι;

Αλήθεια, τι ρόλο παίζουν οι σύλλογοι;
Γράφει ο Πάνος Β. Χουντής
▪Συνεχίζω τις προεκτάσεις της προηγούμενης ανάρτησης μου, σχετικά με το προκλητικό πόσο των 500.000€ που διέθεσε η Περιφέρεια Πελοπονήσσου για την ανάπλαση ενός ναού στο ερειπωμένο πλέον Μεθύδριο Αρκαδίας.
Για να τονίσω εμφατικά την προκλητική αυτή εργολαβία, σε μνημονιακά σκληρά χρόνια για την καταχρεωμένη χώρα μας, έκανα αναφορά ενδεικτικά, κάποια ιστορικά και με μεγάλη πολιτιστική αξία κτίρια της Γορτυνίας, που ευρίσκονται ετοιμόρροπα ή έτοιμα για κατεδάφιση!
▪ Συγκεκριμένα, έκανα αναφορά με φωτογραφικό υλικό, στο ερειπωμένο πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδίων, στο μισογκρεμισμένο ιστορικό Παρθεναγωγείο της Δημητσάνας και στο γκρεμισμένο πλέον ιστορικό Σχολαρχείο, στο Βελημάχι Γορτυνίας.
Στο Βελημάχι, είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι βλέποντας το ήδη ερειπωμένο κτίριο, άρχισαν να πιλαλάνε να ...ευαισθητοποιήσουν την ανίκανη και ανύπαρκτη δημοτική αρχή, τους άφωνους και άβουλους δημοτικούς συμβούλους και τους ασήμαντους τοπικούς συλλόγους της περιοχής και της επαρχίας! Όμως το κατάντημα του κτιρίου, δεν εχει επιστροφή ούτε καμία ελπίδα, έτσι όπως είναι σήμερα!
▪Εδώ μπαίνει το ερώτημα.
Τι κάνανε τόσα χρόνια οι διάφοροι υπεύθυνοι και ανεύθυνοι παραγοντίσκοι;
Δεν έβλεπαν ότι το κτίριο ...καταρρέει;
Τώρα για μένα, δυστυχώς, έφτασε το ντροπιαστικό και πολιτιστικό τέλος! Είναι ήδη πολύ αργά και μην πιστεύετε στα ψεύτικα λόγια και δάκρυα!
▪Ας δούμε λοιπόν, τί ρόλο παίζουν σήμερα οι διάφοροι σύλλογοι της εγκαταλελειμένης και ερειπωμένης επαρχίας;
Για πολλά χρόνια ο επιθεωρητής και ελεγκτής δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζής, στην ετήσια έκθεση του σαν εστίες διαφθοράς και διακίνησης παράνομου χρήματος, ανέφερε τους χώρους των πολεοδομιών, της υγείας, τις εφορίες, τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους, τα διάφορα σωματεία, τα κληροδοτήματα κλπ.
▪Εγώ δεν θα ασχοληθώ με τις τυχόν οικονομικές προεκτάσεις, νόμιμες ή παράνομες των συλλόγων, τις πολιτιστικές χορηγίες, ούτε την "θολή" οικονομική διαχείριση των συμβουλίων ή των προέδρων.
Μιά άλλη φορά, σας υπόσχομαι ότι θα το κάνω, με στοιχεία και ...αποδείξεις!
▪Σήμερα θα ασχοληθώ με την κοινωνική και καταστατική δραστηριότητα κάποιου επαρχιακού συλλόγου της Γορτυνίας!
Αναφέρομαι σαν παράδειγμα, στον ιστορικό σύνδεσμο των Λαγκαδινών της Αθήνας!
▪Στο καταστατικό του γράφει σαφέστατα ότι σκοπός του Συνδέσμου είναι η ενωτική προσπάθεια των πατριωτών, στην ποιοτική βελτίωση της ζωής των Λαγκαδίων και των κατοίκων τους!
Σήμερα δεν θα ασχοληθώ με την οικονομική διαχείριση του Συνδέσμου, τις τυχόν χορηγίες, τα μισθώματα από τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία κλπ ( σας υπόσχομαι στο μέλλον), αν και ακούγονται πάρα πολλά τρομακτικά και πολύ σοβαρά φαλτσοτράγουδα.
Σήμερα θα σας αναφέρω την παραγοντίστικη διαδρομή, αυτοπροβολής που ακολουθούν πολλοί "ισόβιοι" πρόεδροι που διατηρούν, σε τελματωμένη ομηρία, τους συλλόγους τους , τις πελατειακές διασυνδέσεις τους, τους ανύπαρκτους διαχειριστικούς ελέγχους, τις ανούσιες παρουσίες και τις ευνουχισμένες δραστηριότητες τους!
▪Την προεδρία του Συνδέσμου που καταθέτω σαν παράδειγμα στην σημερινή μου ανάρτηση, κατέχει ένας "ισόβιος" πρόεδρος, που είναι γιατρός στο επάγγελμα.
▪Όλοι οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν πόσο δύσκολη είναι η ανεύρεση φιαλών αίματος, σε διάφορες στιγμές χειρουργικών περιστατικών.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η χώρα μας κατέχει την ΠΡΩΤΗ θέση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην εισαγωγή αίματος! Ντροπιαστική πρωτιά...
▪Τα Λαγκάδια Αρκαδίας, από το 1995 διέθετε την "Τράπεζα αίματος Λαγκαδίων" με πρωτοβουλία του Συλλόγου "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" (1976) με ικανοποιητική λειτουργικότητα σε αποθέματα μονάδων, περίπου 10 χρόνων. Λογικό λοιπόν είναι, αφού αραίωσαν οι εθελοντές αιμοδότες, τελείωσαν και τα αποθέματα!
Είναι επίσης γεγονός ότι η ανεύρεση αίματος είναι δύσκολη στα αστικά κέντρα, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας.
▪Διαβάστε λοιπόν τί ανακάλυψε για αυτοπροβολή ο ξεκομμένος, ισόβιος Πρόεδρος!
Ίδρυσε δικιά του τράπεζα αίματος (!!!) και οργάνωσε δικιά του ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, στην Αθήνα, για το καλό του ....χωριού.
Απίστευτο ε;
Δηλαδή, αντί να ενισχύσει την εθελοντική αιμοδοσία, να εμπλουτίσει την ήδη υπάρχουσα τράπεζα αίματος του χωριού του, ενεργόντας σαν ένας πατριώτης πρόεδρος, σαν ευαίσθητος γιατρός, θέλοντας λοιπόν να αποδείξει οτι είναι ξεκομμένος απο την καθημερινότητα του χωριού, προτίμησε την διασπαστική, αντικαταστατική, παραγοντίστικη, αδικαιολόγητη πρωτοβουλία αυτοπροβολής!
Την ίδρυση ...2ης τράπεζας αίματος!
Απίστευτη, θρασύτατη, αθλιότητα; Τι λέτε;
▪Το αποτέλεσμα αυτής της εξοργιστικής συμπεριφοράς, του αδίστακτου "προέδρου" του συλλόγου που χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα, θα είναι αφ ενός ο μαρασμός και αυτής της 2ης τράπεζας αίματος και αφετέρου να παραμένει σε πιό ψηλά επίπεδα η εισαγωγή αίματος της χώρας μας!
▪Σαν επίλογο αυτής της ανάρτησης, ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια θλιβερά στοιχεία που αφορούν ενδεικτικά την τωρινή κατάσταση της υγείας, στην επαρχία Γορτυνίας και δεν ιδρώνει κανένα ανεύθυνο η υπεύθυνο αυτάκι, είτε από την δημοτική αρχή, είτε από σύλλογο, είτε από ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο!
Θα σας απασχολήσω με το σοβαρότατο θέμα της υγείας, σε μελλοντικές μου αναρτήσεις!
Τηλεγραφικά λοιπόν σας ενημερώνω ότι η Βυτίνα και τα Λαγκάδια δεν έχουν...αγροτικό γιατρό, η δε Γορτυνία διαθέτει 3 ασθενοφόρα και 1....οδηγό, για 2 Κέντρα Υγείας της Δημητσάνας και των Τροπαίων!!!
Αυτά για σήμερα!
Άντε...γειά!
ΠΑΝΟΣ Β.ΧΟΥΝΤΗΣ 26-1-2021

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...