Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Να σβήσουμε στη Γορτυνία τα φώτα της αντιλαϊκής πολιτικής...

Να σβήσουμε στη Γορτυνία τα φώτα της αντιλαϊκής πολιτικής...
 
1) Τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν ωμό εκβιασμό προς τους δήμους και το λαό. Στη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δήμων έρχονται να προστεθούν νέες περικοπές εν είδει τιμωρίας όσων δε συμμορφωθούν. Έφτασαν στο σημείο να απειλούν τις Σχολικές Επιτροπές λέγοντας ότι αν δεν πιάσουν τους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας, θα λάβουν μειωμένη χρηματοδότηση, ενώ την ίδια ώρα προαναγγέλλουν εξαίρεση από τις λιγοστές προσλήψεις που προβλέπονται στους δήμους.
Ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, να συνδέονται δηλαδή οι προσλήψεις και οι χρηματοδοτήσεις με τιμωρητικά μέτρα. Είναι προφανές ότι αυτό που επιδιώκεται είναι να μεταφερθεί το κόστος της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας στον ίδιο το λαό. Μόνο που γι'αυτή την κατάσταση δε φταίνε οι δημότες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το δυσβάσταχτο κόστος της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας, της "πράσινης" μετάβασης, του εμπορίου ρύπων, του χρηματιστηρίου ενέργειας που εισήγαγε η ΕΕ, της καταστροφής των εγχώριων πηγών ενέργειας (όπως ο λιγνίτης), αλλά και των ανταγωνισμών που εκδηλώνονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Με βάση τα παραπάνω, η δημοτική αρχή Γορτυνίας οφείλει να πει ξεκάθαρα:
α) Συμφωνεί με τα τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης, που συνδέουν τη χρηματοδότηση και τις προσλήψεις στους δήμους με την εξοικονόμηση ενέργειας;
β) Έχει εκπονήσει κάποιο σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δήμο κι αν ναι, ποιο είναι αυτό;
γ) Δεσμεύεται ότι δε θα λάβει μέτρα που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών (π.χ. θέρμανση στα σχολεία, οδοφωτισμό);
2) Τις τελευταίες μέρες προβάλλεται στο διαδίκτυο μια πρωτοβουλία Γορτύνιων για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστεί ασθενοφόρο στα Τρόπαια. Εντάσσεται κι αυτή στη λογική που λέει ότι αφού το κράτος δεν κάνει τίποτα, ας βάλουν οι δημότες το χέρι στην τσέπη. Μόνο που ο λαός, όλοι εμείς, πληρώνουμε πολύ ακριβά μέσω των δυσβάσταχτων φόρων για να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία. Η πείρα από το παρελθόν έχει δείξει ότι τέτοιου είδους προβλήματα δε λύνονται αποσπασματικά με εράνους και ελεημοσύνη (ακόμα κι αν λυθούν πρόσκαιρα, θα επανέλθουν σε βάθος χρόνου). Γι' αυτό χρειάζεται πρώτα απ'όλα, οι Γορτύνιοι να βγάλουμε πολιτικά συμπεράσματα για τα κόμματα που κυβέρνησαν και τα οποία άφησαν τη Γορτυνία χωρίς ασθενοφόρο, οδηγό, με υποστελεχωμένα τα κέντρα υγείας.
Όσα "κεριά εθελοντισμού" κι αν ανάψουμε για να λύσουμε ένα πρόβλημα στη Γορτυνία, η συνολική κατάσταση ολοένα και θα χειροτερεύει, γιατί θα εξακολουθούν να είναι στην πρίζα οι "προβολείς της αντιλαϊκής πολιτικής".
Η διέξοδος που θα πρέπει να "φωτίσουμε" στη Γορτυνία ενόψει των δημοτικών εκλογών είναι μια. Σε συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση, να αναδείξουμε διεκδικητική και αγωνιστική δημοτική αρχή, η οποία δε θα δημιουργεί αυταπάτες ανάβοντας κάθε φορά "κεριά εθελοντισμού" αλλά αντίθετα θα κινητοποιεί τους δημότες με στόχο να σβήσουν οριστικά τα φώτα της αντιλαϊκής πολιτικής που έχουν τυφλώσει τη Γορτυνία, δίνοντας οριστική λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα, όπως το ασθενοφόρο.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 17/9/22
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...