Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα ρημάδι ασθενοφόρο κι έναν οδηγό. Πολλά ζητάει η Γορτυνία;

Ένα ρημάδι ασθενοφόρο κι έναν οδηγό. Πολλά ζητάει η Γορτυνία;
 
Είσαι κάτοικος Γορτυνίας. Πληρώνεις κανονικά τους φόρους σου στο Κράτος, φορολογείσαι για τα πάντα, αλλά την ίδια ώρα αν –χτύπα ξύλο- πάθεις έμφραγμα, δεν έχεις ένα ασθενοφόρο να σε μεταφέρει εγκαίρως μέχρι το Νοσοκομείο.
Αλλά, ακόμα κι αν υπάρχει ασθενοφόρο, δεν θα υπάρχει οδηγός!
Στην Ελλάδα του 2022. Όχι στην Ελλάδα του 1950.
Συζητάμε για τα αυτονόητα τόσα χρόνια. Τα αυτονόητα είναι το Κράτος να κόψει το λαιμό του και να εξασφαλίσει στον φορολογούμενο πολίτη του (σε κάθε γωνιά της χώρας) ένα ασθενοφόρο, έναν οδηγό, έναν γιατρό.
 
Όλη η συζήτηση γίνεται για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Τροπαίων. Οι εικόνες με το ασθενοφόρο να το παίρνει γερανός –κάθε τρεις και λίγο- για μηχανικές βλάβες είναι ντροπή.
Τα ίδια δεν γίνονταν και με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας πριν χρόνια, μέχρι να βρεθεί ο επιχειρηματίας Βλάχος να κάνει μια δωρεά;
Τα ίδια δεν γίνονταν και με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης που έπιασε εν κινήσει φωτιά και βρέθηκε η ΔΕΗ να δωρίσει ένα μικρό ασθενοφόρο για να καλυφθεί το κενό;
 
Ο κοινός παρονομαστής είναι ένας. Οι Κυβερνήσεις και οι Υπουργοί δεν ασχολούνται καν με το τι γίνεται στη Γορτυνία. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν που βρίσκονται στο χάρτη τα Τρόπαια. Ιδέα δεν έχουν.
Βλέπεις έναν Υπουργό Υγείας (Πλεύρη) να πηγαίνει στη Βουλή και να διαβάζει μέσα από το χαρτί που του έδωσαν οι υπηρεσίες του την απάντηση στην ερώτηση του Κωνσταντινόπουλου.
Σαν να σου λέει … «και πολύ ασχολήθηκα που ήρθα ως εδώ να απαντήσω». Δεν τους νοιάζει.
 
Αν πραγματικά τους ενδιέφερε, τότε θα απαντούσαν στην αναφορά Κωνσταντινόπουλου στις 3 Μαρτίου του 2021 (!) και στην ερώτηση στις 29 Ιουνίου του 2022. Δεν απαντήθηκαν ποτέ. Διότι απλά δεν υπάρχουμε στο ραντάρ τους.
Εδώ, όμως, παίζονται ανθρώπινες ζωές. Η παραμικρή καθυστέρηση μπορεί να στοιχίσει μια ζωή. Δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Πάνω από 60 χωριά της Γορτυνίας περιμένουν ένα ασθενοφόρο. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει ένα για να δοθεί προσωρινά στα Τρόπαια; Ένα ρημάδι ασθενοφόρο.
 
Φτάσαμε στο τέλος του 2022 για να πει ο Υπουργός Υγείας ότι έγινε η παραλαβή 20 ασθενοφόρων στην 6η ΥΠΕ και το ένα θα πάει στα Τρόπαια. Ακόμα στο «θα» είμαστε.
Και πες ότι το λύνουμε αυτό. Και έρχεται το νέο ασθενοφόρο και κατεβαίνει ο Πλεύρης, κατεβαίνει ο ΥΠΕάρχης, κατεβούν άπαντες και φωτογραφίζονται που κατάφεραν το αυτονόητο.
Ποιος θα το οδηγεί; Ο Υπουργός; Μιλάμε για καταστάσεις τραγελαφικές. Κάνουν διαγωνισμούς και κανείς δεν θέλει να πάει να δουλέψει στα Τρόπαια.
 
Και η επόμενη λύση ποια είναι; Παλεύουν να φτιάξουν ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μπας και βρουν προσωπικό από εκεί. Αποτέλεσμα μηδέν.
Θα πάρουμε το ασθενοφόρο και θα καθόμαστε να το κοιτάμε.
Και πάει στη Βουλή ο Κωνσταντινόπουλος και λέει. Υπάρχει ένας Νόμος (4368/2016) που προβλέπει ότι σε Κέντρα Υγείας που δεν υπάρχει προσωπικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που θα εκπαιδευτεί ταχύρρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας.
Αυτό το είπε ο Κωνσταντινόπουλος, αφού του το μετέφερε ο εξαίρετος ιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, Βασίλης Βαρδιάμπασης.
Ο Υπουργός έμεινε με το στόμα ανοιχτό, το άκουγε για πρώτη φορά.
Δηλαδή, ένας γιατρός διάβασε το Νόμο και βρήκε μία λύση που δεν μπορούσε να την βρει ένα ολόκληρο Υπουργείο;
Μιλάτε σοβαρά;
Και με το που τελειώνει την απάντηση ο Πλεύρης, παίρνει το φάκελο του και εξαφανίζεται από την αίθουσα, σε κλάσματα δευτερολέπτου (φωτογραφία). Και πολύ ασχολήθηκε μαζί μας. Το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος με τις κινήσεις του.
Για να μην παρερμηνευτούν κάποια πράγματα, το πρόβλημα δεν είναι ο Πλεύρης. Δεν είναι το πρόσωπο.
 
Τα ίδια συζητάμε τώρα με Κυβέρνηση της ΝΔ, τα ίδια συζητούσαμε και με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια και πιο παλιά.
Εμείς στην Αρκαδία, οφείλουμε να πιέζουμε για λύσεις. Όχι να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Να πιέζουμε και να απαιτούμε σεβασμό.
Όσο μας σέβονται, θα τους σεβαστούμε.
 

Μηνάς Αρτόπουλος

Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΠΗΤ
27/9/2022

Πηγή κειμένου | https://www.facebook.com/martopoulos

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Τόσο καιρό που ήταν ο κ. Βαρδιάμπασης;;;
    Τώρα τον έπιασε ο πόνος για κέντρο υγείας που δεν είναι υπό τη Διοίκηση του;;;
    Τρέχει κάτι άλλο μαζί με τις εκλογές!!!!
    Γιούργια στα παλιούρια!!!!!!
    Ψηχοπονοι όλοι και στο και πέντε!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...