Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξοργιστικό. Απαράδεκτό. Ανεπίτρεπτο. Ντροπιαστικό.

Εξοργιστικό. Απαράδεκτό. Ανεπίτρεπτο. Ντροπιαστικό.
 
Ακούγοντας τον κ. Σταύρο Δέμο να εξιστορεί την ταλαιπωρία που υπέστη, επί 4 (!) χρόνια, για να γίνει πράξη η δωρεά του, για τον ανελκυστήρα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, αντιλαμβάνεσαι ότι σε τούτη τη χώρα, σωτηρία δεν υπάρχει.
Αυτός ο άνθρωπος ταλαιπωρήθηκε, για ποιο λόγο; Επειδή … τόλμησε να κάνει μία δωρεά στην πόλη του; Επειδή … τόλμησε να φτιάξει μια υποδομή για τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να ανέβουν στο Ναό;
Κάνεις μία δωρεά στην πατρίδα σου και αυτό το «σύστημα» σε ταλαιπωρεί σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά σε αποτρέπει να συνεχίσεις να προσφέρεις. Σε διώχνει μακριά. Και ουσιαστικά στέλνει και το κατάλληλο «μήνυμα» σε άλλους μελλοντικούς δωρητές.
 
Το ξέσπασμα του κ. Σταύρου Δέμου θύμισε την επίσης εξοργιστική ταλαιπωρία που είχε υποστεί η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη που προχώρησε σε μια εμβληματική δωρεά προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αξίας πάνω από 1.000.000 ευρώ, ταλαιπωρήθηκε επί τουλάχιστον μια τριετία και στο τέλος η ελληνική πολιτεία την άφησε χωρίς βιβλιάριο υγείας και μόνο όταν προκλήθηκε σάλος έσπευσε να της χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη!
Απίθανες καταστάσεις. Μόνο ντροπή πρέπει να προκαλούν.
Αυτό που οφείλουμε, είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος. Πρόκειται για καταστάσεις παγιωμένες.
 
Υ.Γ. 1 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σταύρο Δέμο και στην οικογένειά του για αυτή τη δωρεά, είναι το λιγότερο. Ένα μπράβο για την ευαισθησία του απέναντι στα άτομα με κινητικά προβλήματα, απέναντι στους «παππούδες» και στις «γιαγιάδες» που δεν μπορούν να κάνουν αυτό που για όλους τους άλλους, είναι αυτονόητο. Να εκκλησιαστούν.
Υ.Γ. 2 Όλοι μας οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σήμερα, τα πόδια μας είναι γερά και ανεβαίνουμε τις σκάλες μιας εκκλησίας. Την επόμενη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί.

 

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΠΗΤ
26/10/2022

 

Πηγή - https://www.facebook.com/martopoulos/

2 σχόλια

  • Γιώργος Παναγιωτακοπουλος
    Γιώργος Παναγιωτακοπουλος Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 23:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ μου κ Αρτοπουλε μια ερώτηση. Πού ήταν ο δωρητής τόσα χρόνια πριν το 2012 που ανέλαβε την εξτρατεια πρώτος ο γράφων?για την αναγκαιότητα κατασκευης του? 10 ολόκληρα χρόνια είναι αυτά. Να είστε καλά

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 23:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Αρτόπουλε.Όποιος πραγματοποιοεί μία δωρεά, δικαιούται δωρεάν κρατική υγειονομική ασφάλιση;
    δέ συμφωνώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...