Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Τρίπολη είναι Πόλη – Σύμβολο. Όχι τόπος σφαγής. Κανείς δεν νιώθει την ανάγκη σε τούτη την πόλη να απαντήσει στα ψέματα των Τούρκων;

Η Τρίπολη είναι Πόλη – Σύμβολο. Όχι τόπος σφαγής. Κανείς δεν νιώθει την ανάγκη σε τούτη την πόλη να απαντήσει στα ψέματα των Τούρκων;
Δεν ξέρω πόσοι κάτοικοι της Τρίπολης έχουν ενημερωθεί, έχουν αντιληφθεί, ότι η Τουρκία σχεδιάζει να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να ζητήσει την καταδίκη της Ελλάδας για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.
Μιλούν για «σφαγές», για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», για «γενοκτονία».
Εκείνοι οι οποίοι έχουν βάψει με αίμα τα χέρια τους εναντίον εκατομμυρίων ανθρώπων (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων) και δεν έχουν ζητήσει ούτε μισή συγνώμη, ποτέ, έρχονται να κουνήσουν το δάχτυλο.
Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί απαξιωτικά όλη αυτή η «ιστορία», αλλά ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι.
 
Έτσι … γελούσαμε όταν πρωτοξεκίνησε η υπόθεση του ονόματος της Μακεδονίας και στο τέλος, από την τόση χαλαρότητα, φτάσαμε όλος ο πλανήτης να θεωρεί ότι Μακεδονία είναι τα Σκόπια.
Για να μην φτάσουμε λοιπόν να μας απαγορεύσουν στο τέλος να γιορτάζουμε την Απελευθέρωση της πόλης μας, οφείλουμε όλοι να υψώσουμε την φωνή μας.
Ο Αγώνας για την Ελευθερία δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθεί από κανένα δικαστήριο ως «γενοκτονία».

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821, σε τούτα τα χώματα που πατούμε στην Τρίπολη, οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας.

Δεν θα απολογηθούμε που δεν μείναμε σκλάβοι για μια ζωή.

Στο φύλλο του Οκτωβρίου 2022, έγραφα στην εφημερίδα «Οδός Αρκαδίας» … «Η Τρίπολη είναι η αιτία που σήμερα είμαστε Ελεύθεροι σε τούτη τη χώρα. Εδώ, ξεκίνησαν όλα.
Μην αναζητείτε «ταυτότητα» για την πόλη. Είναι η Πόλη – Σύμβολο για ολόκληρη την Ελλάδα.
Εδώ, χτυπά η «καρδιά» της Ελλάδας. Είμαστε η Πόλη που έχει ταυτιστεί με τη λέξη «ΗΡΩΙΣΜΟΣ» είπε ο Θρακιώτης ηθοποιός, Ρένος Χαραλαμπίδης. Και το είπε με τον «Γέρο» να τον κοιτά από ψηλά, έφιππος πάνω στον επιβλητικό χάλκινο ανδριάντα του, όπου σε ειδική κρύπτη υπάρχουν τα Ιερά οστά του …»
 

Και κλείνω με την εξής απορία. Μπροστά στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ελλάδα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για την Απελευθέρωση της Τρίπολης, κανείς σε τούτη την πόλη, δεν νιώθει την ανάγκη να αντιδράσει;

Με απειροελάχιστες εξαιρέσεις, επικρατεί μία απόλυτη σιγή.
Βουλευτές, Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακό Συμβούλιο, Φορείς, Συλλογικότητες έχουν την υποχρέωση να ανοίξουν το στόμα τους.
Δεν είναι δυνατόν η τοπική μας κοινωνία να μένει τόσο απαθής μπροστά σε μία διεθνής επιχείρηση κατασυκοφάντησης της Ιστορίας μας.
Σου λένε ότι πρέπει να ντρέπεσαι για την Ιστορία της Τρίπολης;
Εσύ θα συνεχίσεις να το ανέχεσαι σιωπηλός;

 

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΠΗΤ
19/12/2022

Πηγή - https://www.facebook.com/martopoulos/

1 σχόλιο

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 21:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Ασφαλως και δεν θα απολογηθουμε που δεν μεινσμε σκλαβοι μια ζωη !!!
    Τιμη και δοξα στους Αγωνιστες της Επαναστασης !!!!
    Ειμαστε και θα ειμαστε Περηφσνοι και Ευγνωμονες !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...