Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ερήμωση της Γορτυνίας είναι ευκαιρία για νέους επιχειρηματίες

Η ερήμωση της Γορτυνίας είναι ευκαιρία για νέους επιχειρηματίες
 
Παρακολουθώντας τις συνεντεύξεις των νέων υποψηφίων δημάρχων Γορτυνίας που άγγιξαν το θέμα της ερήμωσης σωστά...με αισιοδοξία και οι δύο για αντιστροφή της κατάστασης... μένω στις διαπιστώσεις των δημοσιογράφων που είπαν πως χρειάζονται επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να επενδύσουν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής... Αλλά πώς;...με τί αναμενόμενα ωφέλη;
Χρειάζεται λοιπόν πρώτα να γίνουν πράγματα από τον δήμο και μετά θα έρθουν και οι επιχειρήσεις...
Πρέπει ως πρώτο βήμα να οριστει η περιοχή της λίμνης και οι παραποτάμιες περιοχές προστατευόμενες στο καθεστώς Natura 2000 και το μεγαλύτερο ορεινό κομμάτι επίσης και να χαρακτηριστούν παραδοσιακοί οι οικισμοί ώστε να αποφευχθεί η αλλειωση τους αλλά και για να μπορούν να προσελκύσουν και το ανάλογο τουριστικό κοινό.
Να γίνει μία ΜΕΛΈΤΗ ΠΕΡΙΟΧΉΣ στα πρότυπα των μελετών των tour operations για τον σχεδιασμό ενός καινούργιου τουριστικού προορισμού και βάση αυτής της καταγραφής και με την βοήθεια των tour operations να προβεί ο δήμος στις απαραίτητες ενέργειες και υποδομές που λείπουν ξέροντας και έχοντας καταγεγραμμένο ότι υπάρχει...
Να συντηρηθεί το εσωτερικό οδικό δίκτυο αλλά και το αγροτικό οδικό δίκτυο που φέρνει τους οικισμούς πιο κοντά δίνοντας πολλές επιλογές επίσκεψης και θα μπορεί να λειτουργήσει έτσι η εσωτερική αγορά.
Να καταγραφούν να πάρουν ονόματα όλοι οι δρόμοι εντός και εκτός οικισμών και αριθμούς τα σπίτια ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις διανομής προϊόντων και οι πλατφόρμες βραχείας ενοικίασης σπιτιών.
Να συμμετάσχει ο δήμος σε Ευρωπαϊκές εκθέσεις ώστε να προβάλλει τον προορισμό και να βρει από εκεί εταιρίες tour operations που θα θέλουν να επενδύσουν σε αυτόν τον προορισμό.
Αφού γίνουν όλα αυτά η περιοχή θα είναι μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία αλλά και μία ευκαιρία για νέους να επιστρέψουν και να επιχειρήσουν στον τόπο μας. Και το λέω ευκαιρία γιατί σε μία υπάρχων τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή είναι απαγορευτικό ακόμη και να το σκεφτεί κάποιος νέος να επιχειρήσει λόγω των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της λιγοστής τους διάθεσης.
Όταν καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την δυστοκία της αφετηρίας που μας κρατάει πίσω και ξεκινήσουν οι πρώτοι νέοι να επιστρέφουν θα μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία..
Γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία.
 
Δημήτριος Γ Μπουρνας
υποψήφιος δήμαρχος
Γορτυνίας

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 10:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Κείμενο Αλεξιου

  • Πρωιν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
    Πρωιν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 20:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ήρθαμε όλοι γυρολογοι στο δήμο Γορτυνίας υποψήφιοι δήμαρχοι για να μας φέρουν τα σχέδια από την Ευρωπαϊκή Ένωση Α ρε Γορτυνία ποτίζουμε Αυτή είναι στη Χάγη και κάνουν τις δουλειές τους προς τους ενδιαφέρει η Γορτυνία τώρα ξαφνικά ήρθανε για να πάρουνε ψήφους εμείς που είμαστε ντομάτα από τη Γορτυνία και παλεύουμε τόσα χρόνια για να βοηθήσουμε τους κατοίκους και την έρημη γορτυνιαχπου ερημώνει πολλά σχέδια και χωρίς υπόβαθρο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...