Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αναμνήσεις από άλλες εποχές και άλλα μετερίζια

Αναμνήσεις από άλλες εποχές και άλλα μετερίζια
 
Ο κάθε ενεργός πολίτης που νιώθει ότι έχει να προσφέρει κάτι στο κοινωνικό σύνολο και θέτει τον εαυτόν του στην κρίση των πολιτών ή σε κάποιο όργανο εκπροσώπησης, θα πρέπει να καταθέτει κάτι. Όταν αυτή η κατάθεση έχει γίνει πριν πολλά χρόνια και τώρα μπαίνει στην ατζέντα της κεντρικής διοίκησης του κράτους, ακούγοντάς την να συζητείται, τότε υπάρχει μια πηγαία ικανοποίηση ότι το άσβεστο ενδιαφέρον και η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις αξίζει τον κόπο.
Το 2011 είχα συμμετάσχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στην παράταξη του Γιάννη Μπουντρούκα «Ανοικτό Επιμελητήριο». Το έκανα τότε γιατί πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι ο θεσμός του Επιμελητηρίου είναι σημαντικός και χρήσιμος αλλά και ότι η συμμετοχή στρατιωτών (όπως ήμουν εγώ τότε) είναι σημαντική.
Τότε λοιπόν, μετά από παρότρυνση του επικεφαλής μας και στην συνέχεια επανεκλεγέντα Πρόεδρο Γιάννη Μπουντρούκα, όσοι υποψήφιοι θέλαμε, μπορούσαμε να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες θα έμπαιναν στο πρόγραμμα.
Η δική μου λοιπόν πρόταση, την οποία σας την παραθέτω αυτούσια ήταν η ακόλουθη:
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Το τελευταίο διάστημα, ολόκληρος ο ελληνικός λαός βιώνει την κατάρρευση του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος και τις αλλαγές της κοινωνικής δομής. Όλοι είναι προβληματισμένοι. Για ποιο λόγο φτάσαμε εδώ; Ποιοι έχουν ευθύνη; Και πολλά άλλα ερωτήματα που πλανώνται στη σκέψη μας και μάς τρώνε. Έτσι λοιπόν, θα’ θελα να καταθέσω δύο σκέψεις μου οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν την αρχή ενός διαλόγου που επιβάλλεται να ανοίξει, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε με ελπίδα στο μέλλον.
Όλοι ξέρουμε ότι για την αναμόρφωση της αντίληψης μέσα στην κοινωνία, σημαντικό ρόλο παίζουν η οικογένεια και το σχολείο. Απ’ το σχολείο όμως μπορείς να διεμβολίσεις την οικογένεια. Μπορείς να στείλεις μηνύματα τέτοια ώστε να πλάσεις μια ολόκληρη γενιά. Να δημιουργήσεις ένα «φυτώριο».
Έτσι λοιπόν, θα μπορούσαμε, το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να εφαρμόσουμε στα σχολεία, σεμινάρια – μαθήματα με στόχευση την επιχειρηματικότητα. Να γνωρίζουν τα παιδιά από μικρή κιόλας ηλικία, ότι εκτός απ’ το δρόμο των Δημοσίων Υπαλλήλων (που μέχρι τώρα αυτό ξέρουν και εκεί αποβλέπει η νεολαία μας), υπάρχει ο δρόμος της υγιής, νόμιμης, βιώσιμης, δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Επίσης, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών, να γίνονται επισκέψεις σε πρότυπες επιχειρηματικές μονάδες.
Το άλλο σκέλος που πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε, είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Τόπος που δεν παράγει, δε μπορεί να ελπίζει. Γι’ αυτό θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε κατ’ αρχήν συμβουλευτικά. Να μπορούμε να δίνουμε συμβουλές και ώθηση στους αγρότες μας, ώστε να γίνουν αγρότες – επιχειρηματίες. Να μπορούν μέσω του Επιμελητηρίου και των υπηρεσιών του, να μετατρέψουν τις απλές παραγωγικές τους μονάδες, σε σύγχρονες επιχειρήσεις. Να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με σίγουρες, ανεπτυγμένες και πλήρως βιώσιμες αγορές. Να μπορούν να πιστοποιούν ότι παράγουν. Να είναι επώνυμα τα προϊόντα τους. να στραφούν σε εναλλακτικές καλλιέργειες που θα τους αποφέρει κέρδος και βιωσιμότητα.
Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Που έχει πάρα πολλές προεκτάσεις. Η ουσία όμως είναι ότι, πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί σε μια τέτοια προσπάθεια. Πρέπει να αναβαθμιστεί ο πρωτογενής τομέας.
Αυτές είναι μόνο δυο προτάσεις που θα προσπαθήσω να υλοποιήσω στα πλαίσια της εκλογής μου, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, με το συνδυασμό «Ανοιχτό Επιμελητήριο». Ο επικεφαλής μας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, είναι ο εγγυητής της Ανάπτυξης, της Προόδου και της Ενότητας, της Επιχειρηματικότητας.
Άλλωστε, το έχει αποδείξει.
Σε αυτόν πιστεύω και σε όλο το επιτελείο.
Τρίπολη 30-10-2011
Σωτήρης Παπαδημητρίου
Χθες διάβασα μετά χαράς ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε τηλεδιάσκεψη με τα Επιμελητήρια για την αναβάθμιση υπηρεσιών σχετικά με τον αγροτικό τομέα. Ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί, έστω και με καθυστέρηση, φαίνεται ότι οι προβληματισμοί και οι σκέψεις μου έχουν διαχρονικά κάποια αξία.
Εύχομαι πραγματικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, για καλό και του πρωτογενούς τομέα αλλά και της κοινωνίας μας.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 21:41 Σύνδεσμος σχολίου

    21.00 και όμως.. ασχολείσαι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    20.31 Ναι. Στην πρώτη γραμμή...της αντιπολίτευσης. Κάνε μας τη χάρη τώρα που θα ασχολούμαστε με τον @@@ του δημοτικού συμβουλίου λες και δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε στη ζωή μας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 20:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σώτος πάντα ήταν είναι και θα είναι στο προσκήνιο και στην πρώτη γραμμή.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 19:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα αυτά.
    Και πως κατάντησες έτσι;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 17:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Τις "άλλες εποχές" να τις θυμάσαι καλά γιατί δεν πρόκειται να τις ξαναζήσεις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...